gastro postao
S ovim receptom za palačinke jednostavno ne možeš pogriješiti, a svoje ukućane oduševit ćeš slatkim doručkom
Priprema palačinki naizgled je jednostavan zadatak, ali sigurni smo kako si barem jednom imala problem sa smjesom koju si umutila "od oka". Kako bi ubuduće izbjegla sve nezgode, posluži se receptom britanskog pekara i slastičara Paula Hollywooda.
U njegovom receptu nema ničeg ekstravagantog i kompliciranog - samo pet uobičajenih sastojaka u omjeru koji garantira uspjeh.
Imaj na umu da je ova količina dovoljna za osam palačinki. Sugeriramo da udvostručiš ili utrostručiš smjesu, ovisno o društvu i apetitu.
Palačinke Paula Hollywooda
Sastojci:
- 125 g glatkog brašna
- 1/2 žličice soli
- 2 jaja srednje veličine
- 150 ml punomasnog mlijeka
- 25 g rastopljenog maslaca
- suncokretovo ulje (za pečenje)
Priprema:
- Pomiješaj brašno sa soli. Napravi rupu u sredini pa razbij jaja pa miješaj drvenom žlicom.
- Kad se smjesa krene zgušnjavati, postepeno dodaj mlijeko. Kad tijesto postane glatko, dodaj i rastopljeni maslac.
- Zagrij tavicu na srednje jakoj vatri pa ulij malo ulja i pređi kuhinjskim ubrusima po dnu tavice.
- Peci palačinku otprilike 45 sekundi pa je okreni; trebala bi biti zlatno-smeđe boje.