S ovim receptom za palačinke čiji je autor slavni britanski pekar i slastičar Paul Hollywood jednostavno ne možeš pogriješiti, a svoje ukućane oduševit ćeš slatkim doručkom
Palačinke, taj slatki predmet želja! Super desert, ali i jako dobar doručak. Njihova priprema naizgled je jednostavan zadatak, ali sigurni smo kako su svi barem jednom imali problema sa smjesom "od oka". Kako bi ubuduće izbjegla sve nezgode, posluži se receptom slavnogbritanskogpekara i slastičaraPaula Hollywooda.
Njegov recept za palačinke ne sadrži baš ništa ekstravagantno niti komplicirano - samo 5 uobičajenih sastojaka u omjeru koji garantira uspjeh.
Paul Hollywood, slavni britanski slastičar i pekar, svoje nepogrešive recepte rado dijeli s publikom
foto: Paul Hollywood Instagram
Imaj na umu da je ova količina dovoljna za 8 palačinki. Sugeriramo da odmah udvostručiš ili utrostručiš smjesu, ovisno o društvu i apetitu.
Palačinke by Paul Hollywood
foto: Alleksana/Pexels
Ne gasi ekran dok kuham
Najbolje palačinke by Paul Hollywood
8 MIN
pripreme
12 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Glatko brašno
125
g
Sol
0,50
žličica
Jaje
2
kom
Mlijeko
150
ml
Maslac
25
g
Suncokretovo ulje
Postupak
Pomiješaj brašno sa soli. Napravi rupu u sredini pa razbij jaja pa miješaj drvenom žlicom.
Kad se smjesa krene zgušnjavati, postepeno dodaj mlijeko. Kad tijesto postane glatko, dodaj i rastopljeni maslac.
Zagrij tavicu na srednje jakoj vatri pa ulij malo ulja i pređi kuhinjskim ubrusima po dnu tavice.
Peci palačinku otprilike 45 sekundi pa je okreni; trebala bi biti zlatno-smeđe boje.
Imamo još odličnih recepata i savjeta Paula Hollywooda...
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.