Recepti 3385 prikaza 27. studenoga 2018.

Napravite baguette po receptu Paula Hollywooda

Getty Images
Pročitajte recept za baguette slavnog britanskog pekara i slastičara Paula Hollywooda i otkrijte u čemu je tajna ukusnog kruha s hrskavom, zlatnom koricom.

Hollywood više puta naglašava da prema tijestu budete pažljivi kako bi nakon pečenja bilo pahuljasto i lagano. Uz malo strpljenja i puno ljubavi, kao i pažljivo praćenje recepta, ispeći ćete kruh iz snova – hrskav izvana i nevjerojatno mekan iznutra.

 

Možda vas zanima... Do savršenog kruha uz Paula Hollywooda Špajza

 

Sastojci:

  • 500 g polubijelog pšeničnog brašna
  • 10 g soli
  • 10 g instant kvasca
  • 370 ml hladne vode
  • Maslinovo ulje

Priprema:

  1. Lagano nauljite veću okruglu plastičnu posudu. Dva lima za pečenje obložite papirom.
  2. Brašno, sol i kvasac pomiješajte u zasebnoj posudi. Dodajte ¾ vode i lagano miksajte nastavcima za tijesto. Kad se tijesto polako počne oblikovati u kuglu, postepeno dodajte i ostatak vode. Miksajte 5-6 minuta, sve dok tijesto ne postane sjajno i elastično. 
  3. Tijesto prebacite u nauljenu posudu koju ste pripremili i pokrijte krpom. Pričekajte da se udvostruči, a trebat će mu otprilike sat vremena.
  4. Radnu površinu nauljite, a potom izvrnite tijesto. Budite pažljivi kako bi kruh nakon pečenja bio pahuljast i s mjehurićima. 
  5. Podijelite tijesto na 4 ili 5 manjih komada. Oblikujte svakog  u mali baguette dlanovima u kobasičasti oblik. 
  6. Položite po dvije štruce na jedan lim obložen papirom za pečenje. Lim pažljivo zapakirajte u čiste plastične vrećice i pustite da se diže još sat vremena. 
  7. Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva, a na dno stavite jedan dublji lim kako bi se zagrijao.
  8. Kad se baguettei dignu, lagano ih pospite brašno, napravite oštrim nožem nekoliko zareza i stavite ih u pećnicu.  Lim koji ste zagrijavali napunite vodom.  
  9. Pecite 25 minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju i imaju lagani sjaj. Ohladite kruh na rešetkama.

 

Možda vas zanima... Brzi keksići Paula Hollywooda Recepti

 

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.