Tiramisu s jagodama – desert koji svi volimo

Shutterstock Tiramisu s jagodama
Ima li što bolje od klasičnog tiramisua? Ne, ali postoje mnoge varijacije ovog užitka, a ovaj tiramisu s jagodama definitivno je posebniji od drugih!
Vidi originalni članak

Zaboravi na trenutak energizirajući sirup od kave, izdašno prskanje gorkim kakaom... i koncentriraj se na piškote i meku mascarpone kremu koju ovaj put miluje umak od jagoda. Vrijeme je za tiramisu s jagodama!

Ovo je pravi užitak iz čaše, profinjen i elegantan poput verzije s bobičastim voćem, odličan za posluživanje na kraju ukusnog obroka. Odlučili smo ovaj tiramisu s jagodama napraviti bez jaja. Savršen je za zaokruživanje proljetnih ili ljetnih ručkova i prvih večera na otvorenom: ugodno ćeš iznenaditi svoje goste!

 

nova slastica Tiramisu maritozzi novi su hit među sladokuscima

 

Tiramisu s jagodama ukusna je i osvježavajuća alternativa klasičnom tiramisuu, napravljen od svježih jagoda i mascarpone kreme - ovaj put bez jaja, ali s amarettom i žlicom tamnog kakaa koji mu vizualno daju savršen kontrast, ali zavodljivo zaokružen okus!

Tiramisu s jagodama

Sastojci (za 6 osoba):

  • 100 g piškota
  • 6 žlica amaretta (likera od badema)
  • 500 g jagoda
  • 100 g šećera
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 1 vanilin šećer
  • 250 g svježeg sira
  • 250 g sira mascarpone
  • 1 žličica tamnog kakaa

Priprema:

  1. Gusto poredaj piškote u četvrtastu vatrostalnu zdjelu, poškropi ih sa 3 žlice amaretta, pokrij folijom te ostavi da odstoje 15 minuta.
  2. U međuvremenu operi i očisti jagode, izreži ih na polovice ili četvrtine. Pospi ih sa 50 g šećera.
  3. Istuci slatko vrhnje u šlag uz dodatak vanillin šećera. Izmiksaj svježi sir u glatku kremu s mascarponeom i 50 g šećera pa je aromatiziraj ostatkom amaretta. Na kraju umiješaj tučeno slatko vrhnje.
  4. Stavi 4-5 jagoda na stranu, a ostatak posloži po piškotama, premaži kremom od mascarponea i pospi kakaom. Tiramisu ukrasi ostatkom jagoda.
  5. Ovaj tiramisu s jagodama mora prije posluživanja odstajati minimalno 2 sata u hladnjaku, da se dobro prožmu svi okusi.

Uživaj u ovom receptu - tiramisu s jagodama definitivno je naš prvi proljetni izbor za slatke uživancije, no imamo i druge ideje za tiramisu ili pak deserte s jagodama koje vrijedi probati.

 

Nova slastica Upoznaj matchamisu, trendovsku verziju tiramisua! mali gušti Tiramisu s limunom - desert koji podiže raspoloženje Talijanski klasik Trikovi za savršeno kremast tiramisu proljeće na tanjuru Kralj proljetnih kolača: Clafoutis s jagodama Omiljeni desert! Napravi tiramisu i njegove najslađe izvedenice sezonski klasik Ledeni vjetar s jagodama pravi je slatki spektakl!

 

Posjeti Gastro.hr