Varivo s piletinom - recept slavnog Jamieja Olivera

Mozaik knjiga Krepko varivo s piletinom po receptu Jamieja Olivera
Ovo odlično jelo, krepko varivo s piletinom, ne daje ti puno posla: sve pripremiš i - ubaciš u pećnicu. Dok čekaš da jelo bude gotovo stigneš oprati suđe, postaviti stol i prelistati novu kuharicu Jamieja Olivera 'Jedan' iz koje ti ekskluzivno donosimo ovaj recept
Vidi originalni članak

Recepte slavnog britanskog kuhara Jamieja Olivera obožavamo jer su ukusni, pouzdani, pristupačni, jednostavni i brzo gotovi! A kako bi još više pojednostavio kuhanje i približio da onima koji zaziru od bilo kakvog posla u kuhinji, a posebno od pripremanja hrane, Jamie je izdao još jednu kuharicu, 'Jedan', u kojoj donosi recepte za prefina jela koja se pripremaju u samo jednoj posudi. A jednostavnije od toga zbilja ne može!

 

inspiracija Jamie Oliver ima novu kuharicu, a mi 2 recepta iz nje!

 

Jela koja se pripremaju u samo jednoj posudi

U knjizi, koju je na hrvatskom jeziku izdao Mozaik knjiga, nalazi se više od 120 raskošno ilustriranih recepata koji će definitivno pojednostaviti tvoj život te u njega unijeti i neke nove okuse. A nakon kuhanja po ovim receptima neće biti niti puno suđa za pranje.

I zato se baci na posao i isprobaj recept za Jamiejevo slasno krepko varivo s piletinom...

Krepko varivo s piletinom

(za 4 porcije; priprema - 13 minuta, pečenje 1 sat)

Sastojci:

  • 4 ploške prošarane dimljene slanine
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 žlica sjemenki koromača
  • svežanj timijana (10 g)
  • 200 ml crnog vina
  • 2 limenke pelata rajčica, svaka 400 g
  • 2 limenke bijeloga graha (cannellini), svaka 400 g
  • 4 pileća batka sa zabatkom

 

Topla i ukusna Klasična minestrone juha po receptu Jamieja Olivera

 

Postupak:

  1. Pećnicu zagrijte na 190 °C.
  2. Slaninu nasjeckajte na komadiće od 2 cm.
  3. Oljuštite i tanko narežite češnjak.
  4. Na srednje jak plamen stavite lim za pečenje veličine 25 cm x 35 cm, ulijte 1 žlicu maslinovog ulja, dodajte slaninu, češnjak, sjemenke koromača i listiće timijana.
  5. Miješajte dok sastojci ne požute, podlijte ih crnim vinom pa dodajte rajčice koje ćete malo izgnječiti čistim rukama.
  6. Ocijedite i dodajte grah, prstohvat morske soli i crnog papra, dobro promiješajte pa pričekajte da zakuha.
  7. Pileće batake posolite i popaprite, dodajte ih u varivo s kožom prema gore. Sve potom pecite 1 sat ili dok se meso ne počne lako odvajati od kosti, a varivo bude gusto i ukusno.
  8. Otprilike na pola vremena pečenja sve malo promiješajte, a piletinu prelijte umakom iz lima.
  9. Jelo će biti savršeno posluženo ravno iz pećnice, a možete dodati i kakvu svježu zelenu lisnatu salatu i povrće kuhano na pari, kao i malo kruha kojim možete pokupiti umak.

Imamo još genijalnih recepata Jamieja Olivera...

 

glatko i slatko Lagana panna cotta s grčkim jogurtom by Jamie Oliver Brzo i jednostavno Salata 'Plata' – jelo koje obožava Jamie Oliver smrznuto slatko Isprobaj ledene lizalice Jamieja Olivera pravi hit Jamie Oliver ima najbolji recept za proteinski kruh savjeti za 5! Jamie Oliver ima najbolje trikove za savršene lazanje fino, a jednostavno Piletina s češnjakom kako je priprema Jamie Oliver najbolji savjeti Jamie Oliver zna što s viškom ljutih papričica

 

Posjeti Gastro.hr