Vaš novi najdraži recept za pripremu lososa

Thinkstock
Za ručak pripremite primamljivi file lososa s medom i limunom.
Vidi originalni članak

Za samo 20 minuta možete skuhati  jelo za pamćenje. Idealno je za lagani subotnji ručak ili ranu večeru , uz čašu dobrog vina. 

Predlažemo vam da ove divne, aromatične filee lososa servirate uz miješanu salatu ili prozračnu kuhanu rižu.

 

Aromatičan i jednostavan Brzi quiche od dimljenog lososa i kopra

 

Sastojci:

  • 4 filea lososa
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 100 g meda
  • 3 žlice soja sosa
  • 2 žlice limunovog soka
  • 1 cijeli limun
  • 1 žličica mljevene slatke paprike
  • 3 režnja češnjaka
  • Sol 
  • Papar

 

Gulan recepti Petkom: Losos s povrćem i Hollandaise umakom

YumYum Paradise Danas kuhamo: Prženi losos s pireom od batata

 

Priprema:

  1. U manjoj posudi pomiješajte med, umak od soje, sok od limuna i slatku papriku.
  2. Zagrijte dvije žlice maslinovog ulja u tavici i položite filee lososa, kožom prema dolje. Posolite, popaprite i pecite 5 do 6 minuta.
  3. Kad poprimi zlatnu boju, preokrenite i dodajte preostalu žlicu ulja. Ubacite nasjeckani češnjak i pecite još minutu.
  4. Izvadite losos, a u preostali umak dodajte smjesu meda, soje,  limunovog soka i mljevene paprike, a zatim i kriške limuna. 
  5. Kad se umak reducira za trećinu, maknite s vatre i prelijte file.

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr