gastro postao
                                            
                                        
                                    Za ručak pripremite primamljivi file lososa s medom i limunom.
                                
                                
                                    
                                
                                Za samo 20 minuta možete skuhati jelo za pamćenje. Idealno je za lagani subotnji ručak ili ranu večeru , uz čašu dobrog vina.
Predlažemo vam da ove divne, aromatične filee lososa servirate uz miješanu salatu ili prozračnu kuhanu rižu.
Sastojci:
- 4 filea lososa
 - 3 žlice maslinovog ulja
 - 100 g meda
 - 3 žlice soja sosa
 - 2 žlice limunovog soka
 - 1 cijeli limun
 - 1 žličica mljevene slatke paprike
 - 3 režnja češnjaka
 - Sol
 - Papar
 
Priprema:
- U manjoj posudi pomiješajte med, umak od soje, sok od limuna i slatku papriku.
 - Zagrijte dvije žlice maslinovog ulja u tavici i položite filee lososa, kožom prema dolje. Posolite, popaprite i pecite 5 do 6 minuta.
 - Kad poprimi zlatnu boju, preokrenite i dodajte preostalu žlicu ulja. Ubacite nasjeckani češnjak i pecite još minutu.
 - Izvadite losos, a u preostali umak dodajte smjesu meda, soje, limunovog soka i mljevene paprike, a zatim i kriške limuna.
 - Kad se umak reducira za trećinu, maknite s vatre i prelijte file.
 
Dobar tek!