gastro postao
Za ručak pripremite primamljivi file lososa s medom i limunom.
Za samo 20 minuta možete skuhati jelo za pamćenje. Idealno je za lagani subotnji ručak ili ranu večeru , uz čašu dobrog vina.
Predlažemo vam da ove divne, aromatične filee lososa servirate uz miješanu salatu ili prozračnu kuhanu rižu.
Sastojci:
- 4 filea lososa
- 3 žlice maslinovog ulja
- 100 g meda
- 3 žlice soja sosa
- 2 žlice limunovog soka
- 1 cijeli limun
- 1 žličica mljevene slatke paprike
- 3 režnja češnjaka
- Sol
- Papar
Priprema:
- U manjoj posudi pomiješajte med, umak od soje, sok od limuna i slatku papriku.
- Zagrijte dvije žlice maslinovog ulja u tavici i položite filee lososa, kožom prema dolje. Posolite, popaprite i pecite 5 do 6 minuta.
- Kad poprimi zlatnu boju, preokrenite i dodajte preostalu žlicu ulja. Ubacite nasjeckani češnjak i pecite još minutu.
- Izvadite losos, a u preostali umak dodajte smjesu meda, soje, limunovog soka i mljevene paprike, a zatim i kriške limuna.
- Kad se umak reducira za trećinu, maknite s vatre i prelijte file.
Dobar tek!