Neodoljivih 13 recepata za souffle ili nabujak

Stockfood
Taj famozni francuski desert - souffle obožavaju veliki i mali
Vidi originalni članak

Hrvatsko ime za ovaj desert - nabujak zapravo je prijevod francuske riječi 'souffler' što znači naduti se, napuhati se ili nabujati

Suffle ili nabujak je pjenasto i lagano tijesto koje se peče u kalupu ili posudici. Može se poslužiti topao ili hladan, slaki ili slani. Kada jednom otkrijete tajnu lijepo dignutoga tijesta htjet ćete ga jesti i za doručak i ručak i večeru. Ovo je jelo kod kojega možete pustiti mašti na volji i izraziti svoju kreativnost.

Za vas smo odabrali najboljih 13 recepata za souffle ili nabujak. 

Čokoladni souffle

Čokoladni souffle s limetom

Ledeni souffle s narančama

Souffle s tikvicama

Souffle od jagoda

Souffle od jagoda sa semifreddom od avokada

Slatki nabujak s narančom

Nabujak od kelja

Nabujak od špinata

Nabujak od sira

Nabujak tamne čokolade toplog srca

Souffle od riže

Nutella souffle

 

Posjeti Gastro.hr