Napravite vrhunski aromatizirani maslac

Svima je već dobro poznat maslac sa začinskim biljem koji nam je dostupan u skoro svakom supermarketu. Samo mali broj hrabrijih će se upustiti u izradu svog začinskog maslaca.
Vidi originalni članak

Šteta, jer je postupak vrlo jednostavan, a svatko se može igrati s omiljenim okusima i omjerima začina.

 

Iz jednog lonca Sezonsko grah varivo s aromatiziranom palentom

 

Aromatizirani maslac zapravo je spoj maslaca i začinskog bilja, raznih začina ili aroma koje se dodaju omekšalom maslacu te se dobro umute, nakon čega se, sada kao jednolična smjesa umataju u prijanjajuću foliju i hlade.

 

Fino i bogato Tjestenina s graškom i aromatiziranim maslacem

 

Maslac možete aromatizirati i sa senfom te poslužiti uz povrće ili piletinu. Također možete napraviti i maslac s tapenadom od maslina koji izvrsno pristaje uz riblja jela. Ukoliko više volite mesna jela možete napraviti maslac sa inćunima i kaparama. Iako na prvi pogled čudna kombinacija ovaj maslac jako je popularan u francuskoj kuhinji te će oplemeniti bilo koji odrezak od goveđeg mesa.

 

ADVENTSKI KALENDAR Aromatizirana sol kreativan je blagdanski poklon

 

Za malo odvažnije kombinacije, maslac možete aromatizirati i cimetom ili sitno sjeckanim sušenim marelicama. Uživajte!

Posjeti Gastro.hr