Jedanaest veličanstvenih jela s cvjetačom

Kupili ste glavicu cvjetače? Donosimo jedanaest prijedloga što možete učiniti s njom
Vidi originalni članak

Iako je cvjetača ili karfiol, kako je neki zovu, izuzetno zdrava namirnica, mnogi je izbjegavaju zbog njenog blagog, ali specifičnog okusa. Ali uz malo začina i drugih ukusnih namirnica, iznenadit ćete se koliko ukusna može biti. Od njezinog se bijelog cvijeta spremaju neodoljive krem juhe, sjajni prilozi, ali i glavna jela.

Kao toplo predjelo cvjetača se pripremama kuhana ili s različitim umacima, kao što su umaci od povrća, vrhnja ili jaja. Cvjetaču možemo poslužiti i kuhanu, te prelivenu maslinovim uljem. Od glavnih jela od cvjetače možemo pripremiti musaku, nabujak ili je možemo pripremiti pirjanu.

Kombinacije jela sa cvjetačom su bezbojne, a mi smo za vas odabrali najbolje recepte. 

Popečci od cvjetače

Topla krem juha od cvjetače i slanutka

Pire od cvjetače

Ukusan kruh od cvjetače

Cvjetača kakvu još niste probali

Sendvič od cvjetače

Fina tjestenina s umakom od cvjetače

Od cvjetače napravite lažnu rižu

Brzo varivo od cvjetače

Quiche s cvjetačom

Musaka s cvjetačom

 

Posjeti Gastro.hr