Iako je cvjetača ili karfiol, kako je neki zovu, izuzetno zdrava namirnica, mnogi je izbjegavaju zbog njenog blagog, ali specifičnog okusa. Ali uz malo začina i drugih ukusnih namirnica, iznenadit ćete se koliko ukusna može biti. Od njezinog se bijelog cvijeta spremaju neodoljive krem juhe, sjajni prilozi, ali i glavna jela.
Kao toplo predjelo cvjetača se pripremama kuhana ili s različitim umacima, kao što su umaci od povrća, vrhnja ili jaja. Cvjetaču možemo poslužiti i kuhanu, te prelivenu maslinovim uljem. Od glavnih jela od cvjetače možemo pripremiti musaku, nabujak ili je možemo pripremiti pirjanu.
Kombinacije jela sa cvjetačom su bezbojne, a mi smo za vas odabrali najbolje recepte.
Topla krem juha od cvjetače i slanutka
Cvjetača kakvu još niste probali
Fina tjestenina s umakom od cvjetače
Od cvjetače napravite lažnu rižu