gastro postao
Za svega 25 minuta pripremite ukusno varivo od nježne cvjetače
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 199
Potrebno vam je
- 1 kom cvjetača (listovi i cvijet)
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 4 žlica ulje, biljno
- 4 žlica vrhnje kiselo (12% masti)
- svježe mljeveni papar
- sol
- 0.50 žlica limunov sok
Priprema
- Očistite glavicu cvjetače pa je kratko prokuhajte u vodi kojoj ste dodali malo limunova soka. Izvadite cvjetaču i pažljivo odvojite cvjetiće, a ostatak glavice sitno nasjeckajte.
- Napravite zapršku od ulja i brašna pa je stavite u vodu u kojoj se je kuhala cvjetača.
- Kad zakuha, vratite u nju usitnjenu cvjetaču i kuhajte još desetak minuta.
- Prije posluživanja začinite kiselim vrhnjem i sitno nasjeckanim peršinovim listom.
Izvor Skuhatćute