Kako brzopotezno očistiti dagnje?

Thinkstock
Omiljene školjke vrlo se jednostavno pripremaju, a na buzaru im nitko ne može odoljeti
Vidi originalni članak

Prilikom kupnje dagnji obratite pažnju da budu žive i svježe, a u videu provjeri kako se to radi brzo i jednostavno, bez muke.

 

 

Izbjegavaj napuknute školjke i one koje su otvorene, a najlakše ćeš ih očistiti krutom četkom ili spužvicom. Njome odstrani pijesak, a potom rukama iščupaj što je više moguće vlaknastih nakupina na pregibima školjki (takozvane brade).

Dagnje skuhajte s lukom i peršinom u vodi, posluži s tjesteninom i uživaj.

 

Ostale recepte morskih gušta na dohvat ruke, sve s ukusnim, zdravim i povoljnim dagnjama, pronađi ovdje.

 

iz ruku majstora Osvježavajuće dagnje u jabukovači Donala Skehana Možeš se udat Morski gušti: Rižoto s dagnjama i šafranom Foodgasm Linguini s dagnjama u pikantnom umaku od rajčice Buzara od školjki Dagnje na buzaru: Jednostavan recept za pripremu najbolje buzare na crveno brzo i fino Zapečene dagnje - predjelo kojem je teško odoljeti street food Pohane dagnje u tortilji – imamo recept za hit jelo dubrovačkog Bavarina!

 

Posjeti Gastro.hr