Medeni specijaliteti: Od keksića i biskvita do piletine i lososa

Getty Images
Biskviti i keksići, deserti u čaši, ljepljivi odresci ili losos uz žličicu ili dvije meda postat će još malo ukusniji...
Vidi originalni članak

Slatki namazi za prvi obrok u danu, aromatizirane kreme i biskviti ili pak sočna piletina i losos dobit će sasvim novu dimenziju okusa uz dodatak tek žličice meda. Kombinirajte ga u slatkim i slanim kombinacijama, igrajte se okusima, pa stvorite nevjerojatno ukusna, ali i nešto zdravija jela.


čuvajte zdravlje Ne vjerujte svemu: Kako prepoznati pravi med?

 


Slatki namazi idealni su za razbuđivanje za vrijeme hladnih jutra. Pripremite slatki hummus, pa ga poslužite uz svježe voće ili pak se upustite u pripremu nevjerojatno jednostavnog namaza od maslaca i meda i započnite dan na najslađi mogući način.

 

nećete se razočarati Usudite se isprobati slatki hummus!

može li bolje? Dobro jutro uz brzinski namaz od meda i maslaca

 

Osim namaza, jutra su idealna i za hrskave poslastice. Energetske pločice super su dodatak baš svakom doručku, a ponijeti ih možete i na posao.
 

Doza zdravlja Energetske štangice stvorene za svaku priliku

Domaći slatkiš Brze, zdrave i slatke: Pločice s pistacijama

 


Med će se, osim u slatkim spojevima, odlično snaći i u onim slanim. Voli se s povrćem poput prokulica, slaninom, piletinom, svinjetinom, ali i lososom. Ubacite ga u ljepljivu marinadu, kombinirajte s omiljenim začinskim biljem ili poslužite kao dio umaka. Koju god varijantu odabrali, vjerujte, nećete pogriješiti.
 

Nove ideje Prokulice - mala čuda prirode postaju genijalan ručak

Slasnooo Piletina obložena orasima i umakom od meda i senfa

RUČAK! Losos u mirisnoj marinadi


Za medene deserte posegnite za našim receptima za mek i sočan biskvit koji neodoljivo podsjeća na omiljene medenjake ili pak med upakirajte u jabuke ili dunje, pa sve zajedno dobro zapecite u pećnici. Jednostavni, brzi, ukusni i zdravi slatkiši gotovi su za tren.

 

Medenjaci u novom ruhu Biskvit koji neodoljivo podsjeća na omiljene kolačiće

Cake Diary by Josipa Pečene dunje, hrskavi orasi i ostale jesenske radosti

brzo i slatko Dok čekamo jesen: Pečene jabuke s medom

 


Ponestane li vam ideja, a med je i dalje jedna od vaših omiljenih namirnica, upakirajte ga u slatke kreme, dodajte biskvitima, pa pripremite genijalne torte ili u njemu uživajte u izvornom obliku, na žlicu, na kruhu, u čaju ili kavi.


Isprobajte ovo! Grčki jogurt pretvorite u neodoljiv dodatak desertima

plava tacna Alphabet cake srce - nova verzija najslađeg ljetnog trenda


U slast!

Posjeti Gastro.hr