Od purice do kuglofa - sve što vam treba za blagdanski stol

Thinkstock Brojna jela na božićnom stolu
Pripreme za blagdanski stol započnite već danas. Donosimo vam recepte za najfinije božićne specijalitete!
Vidi originalni članak

Od juhe, preko purice do raskošnih deserata, prikupili smo najbolje blagdanske recepte kako bismo vam olakšali odabir kada je u pitanju priprema najraskošnijeg ručka u godini. Naoružajte se namirnicama, pripremite recepte i bacite se na kuhanje. Sretno!

 

 

Fina, lagana juha bit će odličan odabir za predjelo. Birajte između juhe od butternut tikve i batata koja će od vas zahtijevati minimalnu termičku obradu te vam tako uštedjeti vrijeme ili pak se okrenite klasičnoj bistroj goveđoj juhi. 

 

Lješnjak i Češnjak Sasvim drugačija: Juha od butternut tikve i batata

 

Za hladno predjelo odličan odabir bit će različite paštete i namazi. Prije jačeg mesa, birajte one riblje, dok će, pripremate li piletinu ili puretinu za glavno jelo, sjajan izbor biti domaća pašteta od pileće jetre ili pak tatarski biftek. Namaze poslužujte uz topli, tostirani kruh i kockicu maslaca koji ste najprije kratko držali na sobnoj temperaturi kako bi se on što lakše mazao.

 

Ima i mesa! Devet fantastičnih pašteta: Od ribe do vege izdanja

 


Purica s mlincima, svinjeće pečenje ili pak odojak. Odabir je vaš! Birajte komade mesa koje najviše vole vaši ukućani, a zatim se inspirirajte našim receptima kako bi vaš stol zasjao u punom sjaju. Tu je još i jednostavan prilog od mrkve ili svevremenski mlinci. Umjesto kruha, bacite se na pripremu fine pletenice s čvarcima. Bolje ne može.

 

Nedjeljni ručak Zaboravite pravila: Ispecite čitavo pile bez recepta

hrskavo i sočno Pečeni odojak - zvijezda novogodišnjeg stola

slasno i sočno Najmekša janjetina koju ćete probati

Na današnji dan Purica s mlincima, čisto savršenstvo...

idealno! Napravite fantastične domaće mlince

ODLIČNO! Idealan jesenski prilog: Mrkva s maslacem i cimetom

19. dan Foodmassa Kruh s čvarcima - ultimativni comfort food

 

 

Desert koji pripremate za najsvečaniji ručak u godini trebao bi biti zbilja poseban. Birajte klasike poput makovnjače ili kuglofa ili pak se upustite u pripremu sjajne, kremaste pite od slanog karamela. Za prste polizati!

 

BEZ BRAŠNA! Raskošni kuglof od klementina i rogača

Mljac! Imamo ga: Recept za najbolju makovnjaču

Kakav spoj! Tart od karamele i čokolade kojem ni sami nismo odoljeli

 

Sretni blagdani i u slast!

Posjeti Gastro.hr