Otkrivamo možeš li zamrznuti brownieje!

SHUTTERSTOCK Upute za zamrzavanje brownieja
Imaš tajni recept za vrhunske brownieje i želiš da ti baš uvijek budu nadohvat ruke? Zamrzavanje je rješenje svih tvojih briga.
Vidi originalni članak

Brownieji su najukusniji prvih nekoliko sati nakon pečenja, kada je vanjski dio pomalo hrskav, unutrašnjost mekana i sočna, a čokolada rastopljena. Taj prvi moment užitka je teško replicirati, ali ako ih pravilno zamrzneš, doći ćeš vrlo blizu. 

Brownieji se zamrzavaju nakon pečenja i u zamrzivaču mogu stajati čak 3 mjeseca, ako su pravilno zapakirani. Evo na što trebaš pripaziti...

 

ne može bolje Brownie ili blondie? Više ne moraš birati!

 

1. Uspjeh ovisi o receptu

Klasični brownieji bez dodataka su najprikladniji za zamrzavanje. Ako dodaš voće, krem sir ili glazuru, na niskim će temperaturama promijeniti teksturu. Bit će ispravni za konzumaciju, ali izgledom i okusom neosporno lošiji.

2. Rezanje se ne preporučuje

Najbolja opcija je zamrzavanje kolača u komadu. Prije pečenja kalup obloži masnim papirom, imajući na umu da dio treba viriti iznad rubova. Upravo će ti papir olakšati vađenje kolača u komadu.

Kad zaključiš da su pečeni, izvadi ih s papirom na rešetku, pokrij krpom i pusti da se ohlade u potpunosti. Potom ih omotaj u plastičnu foliju i u sloj aluminijske folije. Možeš ih dodatno staviti i u vrećicu sa zatvaračem te zapisati datum pečenja.

Brownieji u komadu će biti manje izloženi zraku i zaštićeni od promjene boje i okusa.

3. Ako ih već moraš narezati...

Razumijemo da je zamrzavanje narezanih brownieja puno praktičnije, osobito ako nemaš potrebu za odmrzavanjem veće količine odjednom. U tom slučaju kocke naslaži jednu uz drugu u kutiji s poklopcem. Preko stavi masni papir koji će poslužiti kao dodatan zaštitni sloj pa tek onda poklopi kutiju.

 

praktičan savjet Kalupi za led pripomoći će i u pripremi keksića. Evo kako...

 

4. Odmrzavanje

Odmrzavanje je zapravo najjednostavniji korak. Izvadi brownieje večer prije serviranja i pusti ih da se otope na sobnoj temperaturi. 
Ako si u stisci s vremenom, premjesti ih na tanjur i odmrzni u mikrovalnoj pećnici u intervalima od 15 sekundi. U slast!

ISPROBAJ ODLIČNE RECEPTE ZA BROWNIEJE:

 

luda kombinacija! Najsočniji čokoladni brownies s tikvicama slatki gušti Najfiniji brownies sa svježim malinama doručak ili desert Brownies s avokadom - za prste polizati! Sezonska delicija Brownies s kestenom - miris čokolade i jeseni

 

Posjeti Gastro.hr