Pet sjajnih jela koja morate pripremiti ovog tjedna

Thinkstock
Pet slasnih tanjura koje jednostavno morate pripremiti ovog tjedna čeka na vas. Inspirirajte se našim receptima i bacite se na kuhanje - od ponedjeljka do petka.
Vidi originalni članak

Malo je reći kako nam ponedjeljkom inspiracije posebno nedostaje. Kako bismo makli barem jednu brigu, onu koja uključuje svakodnevi odabir i pripremu ručka, skupili smo jednostavne i pristupačne recepte koje možete pripremiti svaki dan u tjednu.

Birajte između fine tjestenine, sezonskih složenaca i brzinskih jela na žlicu, rasporedite ih po danima i uživajte u fantastičnim zalogajima od ponedjeljka do petka!

 

 

Tjestenina je ultimativni comfort food pa je stoga posebice obožavamo ponedjeljkom. Spojite je sa sezonskim namirnicama kao što je jednostavan šalša umak od rajčica. Dodajte koji slani inćun i začina ili pak je kombinirajte s konzervom tune za najbrži i najslasniji ručak. 

 

Napravite najbolju šalšu od pomidora - kraljicu svih umaka

Tjestenina s tunom u ljetnom izdanju


Pravi odabir za ljetni složenac bit će ratatouille - francuski specijalitet od tikvica, patlidžana i rajčica. Osim što donosi divne okuse, ova pita može izgledati poprilično efektno pa će biti odličan odabir i za druženja s najdražima.

 

Sweety&Spicy Francusko ljeto: Ratatouille i aromatična teleća vratina

 

Sredinu tjedna rezervirajte za meku piletinu iza koje ne ostaje nered. Za pripremu će vam biti potrebno tek nekoliko sastojaka, a neće vam oduzeti ni previše vremena. Fina, osvježavajuća marinada od limuna i maslinovog ulja učinit će piletinu aromatičnom, dok će je pečenje u sokovima učiniti mekom. Bolje ne može!

 

Iznenadite se Meka piletina i povrće u aromatičnim paketićima iznenađenja

 

 

Lagani četvrtak neka prođe u što mirnijem tonu, a savršen ručak za takva uživanja bit će jelo na žlicu. Pripremite fino sezonsko grah varivo s aromatiziranom palentom koja će vas osvojiti okusima ili pak se okrenite elegantnijoj varijanti pa se bacite na pripremu fine juhe od tikvica

 

Iz jednog lonca Sezonsko grah varivo s aromatiziranom palentom

NIKAD DOSTA TIKVICA Sve što ti treba: Fina krem juha od tikvica

 

Petkom volimo ribu stoga ćemo vam predložiti da i vi svoj rezervirate za klasične pržene kolutove lignji, fini engleski fish and chips iz pećnice ili zdraviju varijantu koja uključuje brancin i fini pire od cvjetače prema receptu naših blogera Sweety&Spicy

 

ručak za pet Pržene lignje s mirisnim krumpirićima

Sjajna ideja! Klasično engleski: Riba i krumpirići iz pećnice

Priča jednog galeba O brancinu, filetiranju, a tu je i genijalan recept

 

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr