Što sve možete pohati - donosimo listu jela stvorenih za hrskavi omotač

Getty Images
Piletina, riba ili luk samo su dio namirnica koje postaju slasnije umakanjem u već poznate kombinacije krušnih mrvica ili smjesa s jajem. Otkrijte što sve možete pohati i kako.
Vidi originalni članak

Možda niste znali da pohati možete kamenice, artičoke i banane, a niti da su pohane zelene rajčice u svijetu apsolutni hit. Otkrijte što sve možete ubaciti u omiljenu kombinaciju brašna, jaja i mrvica.

Koji omotač za meso, a koji za ribu?

Piletina i svinjetina omiljeni su nam komadi za pohanje, a najviše ih volimo pripremati na klasičan način. Brašno, jaje i krušne ili panko mrvice idealan su spoj za fino mesno pohanje, dok će komadi sočne ribe ipak biti ukusniji umočite li ih u finu smjesu za pohanje na bazi jaja.

 

Nove kombinacije Hrskavi pohanci: kako najbolje pripremiti piletinu, a kako svinjetinu

 

Brašno, jaja i mlijeko, smjesa za palačinke ili ona s dodatkom omiljenih začina i začinskog bilja odlična su ideja kod pohanja oslića i bakalara.

Osim klasičnih ribljih odabira, pohati možete i kamenice, rakove, škampe i kozice.

Dok će se meso odlično složiti uz klasični tartar umak, ribu umačite u fine umake na bazi grčkog jogurta, soja umaka ili varijante čili umaka.

 

riba petkom Zato jer je petak: Oslić u pivskom tijestu

 

Kad povrće postane savršeno hrskavo

Pohani luk, tikvice i patlidžani već su viđene delicije u kojima posebno volimo uživati u vrućim ljetnim danima. No, jeste li znali da pohati možete artičoke i rajčicu? 

 

Slasno i hrskavo Za prste polizati: Prženi luk u pivskom tijestu

 

Artičoke pohajte klasičnom metodom s krušnim mrvicama, dok za rajčicu pohanje birajte po ukusu i želji. Pohane rajčice klasik su koji se naprosto mora isprobati, posebice one zelene. Važno je tek dobro ih osušiti, a zatim ste spremni na umakanje u smjesu od jaja ili posipanje mrvicama.

Pohani kiseli krastavci odličan su spoj kiselog i slasnog, cvjetača će pohanjem poprimiti slasnije okuse koji će oduševiti sve prisutne, a punjene paprike bit će odlično samostalno jelo.

 

Spojite nespojivo: Pohani cvjetovi tikvica u tortilji

Mljac! Hrskavo savršenstvo: Pohana cvjetača

ideja za pet! Prilog koji ćete obožavati - pohani kiseli krastavci

Od slatkoga slađe Slasni ponedjeljak: Punjene pohane paprike

 

Rastezljive note sira

 Kod pohanja sira birajte mozzarellu, goudu ili drugi lako topljivi sir. S druge strane, odličan odabir bit će i halloumi te škripavac, sirevi koje možete baciti na grill, ali i uvaljati u hrskavi omotač, a oni će čak i na velikim temperaturama zadržati svoj oblik.

Pohani sir poslužite u sendviču ili kao prutiće uz omiljeni umak.

 

Ručak ili grickalica Mozzarella štapići - pohani sir u sasvim novom ruhu

 

Slastice kao slasna točka na i

Pohane i pržene pite nisu nimalo čudan odabir ako ste barem jednom isprobali neku od varijanti iz fast food restorana. Pripremite ih u manjoj formi, umočite u slatku smjesu po želji, pa ubacite u vruće ulje. Pite možete pržiti i bez umakanja u smjesu, na kraju ih tek pospite šećerom i poslužite još tople uz žlicu sladoleda.

 

po uzoru na cool pitu Na što te podsjećaju ove hrskave pite od jabuke?

 

Pohati možete i sladoled, ali i banane. Smjesi za pohanje dodajte prstohvat vanilije, mahune tonke ili cimeta pa uživajte u slatkoj slastici koju će obožavati baš svi.

 

Zima dolaziiii... Prava ledena slastica: Brzi pohani sladoled

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr