Jogurt koristim kao preljev po krumpiru kuhanom ili punjenim palačinka. Koristim ga i za pravljenje umaka koje poslužujem uz meso. Paše uz slano i slatko i uvijek ga imam u frižideru.
U životu mi se dogodio preokret zbog zdravlja i bio sam prisiljen promijeniti ishranu. Jogurt mi je jako pomogao i koristim ga gotovo u svim jelima. Najviše mi odgovaraju juhe i umaci s jogurtom. Omiljeno jelo - juha od muškatne tikve sa jogurtom.
Kada ste u godinama odgovara vam lakša hrana, a jogurt ju doista lagan i fin. Koristim ga često u varivima, umacima, salatama, juhama. Svaki dan popijem dva jogurta i osjećam se savršeno. Osvježava me i daje mi snagu i u ovim godinama.
Jogurt koristim često. Otkako mi se suprug razbolio vrhnje sam zamijenila jogurtom i moja obitelj je oduševljena. Pire krumpir, fino varivo od mahuna, špinat, juha od muškatne tikve, ljetna osvježavajuća salata od krastavaca... Turski, grčki, talijanski... Svi su "mrak"
Jogurt puno pijem a i koristim ga u raznim umacima, kolačima(daje im sočnost) i kao prilog u koji dodam neku začinsku travu zavisi uz što mi ide.