Obožavam jogurt s tjesteninom, posebno s mojim ručno rađenim njokama...a za slastan obrok mi je potrebno 3 -4 šake njoka, 2 šalice naribanog sira, 1/2 čaše grčkog jogurta, 2 šalice svježeg špinata, 1 luk, 3 češnja češnjaka, sol i papar
Stavim nekoliko osušenih marelica, brusnica ili nekog drugog sušenog voća u zdjelicu. Prelijem jogurtom pa stavim red pahuljica, pa opet malo jogurta i žličicu meda i to često jedem za doručak. Jogurt često pijem i uz kolač ili sendvić.
Kombinacija je mnogo i sve su jako fine: jogurt s dodatkom vanilin-šećera tek da ga malo začini izvrsno odgovara kad treba nešto slatko; s pečenim voćem (poprženim bananama na smeđem šećeru, šumskim voćem ili jabukama u šlafroku) gdje taman najbolje ... prikaži još!olje odgovara uz nešto tako slatko;
Jogurt jedem svakog dana jer je zdrava hrana!Ide uz pitu,burek,imam tek s njim super uvijek!Drži mi sitost cijeli dan,imam lak i san!Za probavu,pijem ga natašte,dodam ga u jela što trebaju malo mašte!Da im onaj završni touch,s njim savršen je i ... prikaži još! kolač!Jer ga dodam i u jela,više nisam ni debela!
Ovisi kakav jogurt :) Grčki tip jogurta najčešće jedem samog, bez ičega, pa čak i kruha, samo žličica i papam :) Obični jogurt koristim za svašta, pijem ga samog, uz ručak, koristim za umake, za dressinge, za shakeove, čak i ... prikaži još! za opekline od sunca :)