Jogurt koristim svakodnevno. Pijem ga, pura (palenta) bez njega ne ide. Koristim ga u cupcakesima, koristima ga umjesto vrhnja za kuhanje (umaci za tjesteninu, lazanje), sladoled od jogurta mi je najdraži pogotpvo u kombinaciji s limunom. Jogurt je za mene ... prikaži još!a mene neizostavna namirnica.
Najčešće koristim jogurt kao doručak, tako da u njega umješam 2 žlice lanenog ulja. Isto tako ga volim u salatama i kao međuobrok ili uz neko teško i slano jelo, da ublaži okus :)
Burek na brzinu: Tijesto za savijaće(6 kom) Miksati:2 jaja,2 jogurta,2 dcl vrhnja,1 dcl ulja,2 dcl mineralne vode,sol. Od kora sožiti lepezu u protvanju i prelijati između smjesom.Staviti peći 30 min. na 200 C.Super!!!
Shodno mojim godinama sve više pazim na zdravu, laganu i nemasnu hranu. Jogurt je idealan za svaki moj doručak, međuobrok i večeru. Čest je dodatak kolačima i raznim umacima.
Jogurt često jedem za doručak uz pecivo,burek i mnoga razna jela,stavljam ga u mnoge kolače,torte,umake, jer ima savršen okus i pogotovo ako je neka hrana jako masna on je tu da ublaži tu masnoću i daje svoj savršen Čar,tekući baš ... prikaži još!š volim nekako promućkati i popiti i jako je dobar za probavu...