11. ožujka 2016.

Naučite kako sljubiti talijanska jela i vina iz Istre

Linguine
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
"Piatti tradizionali Italiani e vini Istriani" radionica je kojom će Čašne sestre učesnicima približiti pojedina Talijanska tradicionalna jela te ih pokušati sljubiti s Istarskim vinima. Zvuči sjajno, zar ne!

Vjerujemo kako posao i neće biti pretežak jer istarska se tradicija dobrano naslanja na talijansku gastronomiju, tako da način proizvodnje i stilistika te sami okusi vina iz Istre - sigurno mogu pratiti klasična talijanska jela.

Radionica je zamišljena kao vođena večera u 6 slijedova sa sljubljivanjem vina.

Čuti ćemo ponešto o povjesti i nastanku svakog pojeding jela te osnovne značajke svakoga vina koje će biti upareno, a zanimljivo će biti čuti i priče o vinarijama i vinarima čija će se vina kušati. Prezentiranim jelima predstaviti će se i nekoliko talijanskih regija.

Milefoglie | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Kroz radionicu/veceru vode karizmatične Čašne Sestre (Fani Prodan, Nataša Dević, Lada Radin i Morana Zibar) te nazočni vinari iz Istre.

Meni: 

1. Millefoglie di melanzane e insalata di mare (Puglia, Basilicata, Campania) / Sauvignon blanc, 2014, Franković, SantaLucia, Buje 

2. Linguine al pesto genovese (Liguria) / Malvazija, 2015, Banko, Poreč

3. Rigatoni matriciana (Lazio, Umbria) / CUJ Rose, 2014, Kraljević, Basania, Umag

4. Guazzetto di baccalà alla Siciliana (Sicilia, Calabria) / Merlot, 2011, Palčić, Dajla, Novigrad

5. Zampone di Modena con purè di patate e lenticchie (Emilia-Romagna, Marche) / Teran Terra Mare, 2013, Trapan, Šišan, Pula

6. Torta di cioccolato e pere (Trentino Alto Adige, Friuli Venezia Giulia) Muškat momjanski, 2014, Sinković, Momjan

Kuhaju: Masterchef Luca Alfieri (Rim) i Vincenzo Chimenti (Bari)

Cijena radionice je 285 kn
Rezervacije na tel +385 99 211 12 12; +385 1 4854 780, s napomenom "za radionicu 29.03.2016."
Broj učesnika je ograničen, svi detalji na facebook eventu.

Komentari 6
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Iva Jugović
    vanillaiva@gmail.com 13:23 10. Ožujak 2016.

    Da nije, rigatoni amatriciana?