Recepti 13. listopada 2014.

Pileći rižot sa šafranom i žutim muškatom

Pileći-rižot-sa-šafranom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Unesite u pileći rižot boje i egzotičnih okusa ovim jednostavnim receptom!

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 349

Potrebno vam je

  • 200 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 200 g riža,arborio
  • 100 g luk ,crveni
  • 100 ml vino bijelo
  • 500 ml pileći temeljac
  • 0.50 mala žlica šafran
  • 80 g poriluk (bijeli dio)
  • 50 g parmezan

Priprema

  1. Piletinu narezanu na kockice propirjajte na malo ulja. Izvadite iz tave i stavite na toplo.
  2. U tavu dodajte nasjeckani luk. Kad luk omekša, dodajte rižu i šafran, promiješajte pa dodajte piletinu i zalijte vinom (sorta žuti muškat, ukoliko imate).
  3. Kad alkohol iz vina ispari, podlijte toplim temeljcem. Miješajte uz povremeno dolijevanje temeljca. Pred kraj dodajte poriluk narezan na kolutiće i parmezan.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.