gastro postao
Osim rajčica, na tijesto se stavlja sir, inčuni, mnoštvo začinskog bilja….
Mini pita s cherry rajčicama osvojit će te svojim nježnim okusom i zavodljivim mirisom. Sve što ti je potrebno za ovu pitu, osim pola sata vremena, jesu lisnato tijesto, cherry rajčice, sir, inčuni i začini.
Sastojci:
- 300 g smrznutog lisnatog tijesta
- 250 g mini rajčica
- luk
- češanj češnjaka
- 2 slana inćuna
- ružmarin
- bosiljak
- origano
- maslinovo ulje
- 1 dl kiselog vrhnja
- žumanjak
- 150 g feta sira
- peršin
Priprema:
- Propirjajte luk, češnjak, ružmarin i bosiljak. Posoli, popapri, dodaj origano te zalij s malo vode. Kad zavrije, poklopi i pirjaj dok tekućina ne ispari. Ostavi neka se ohladi.
- Razvaljaj tijesto i izreži na kocke. Prebaci tijesto na ohlađeni lim. Premaži ga usitnjenim inćunima i rasporedi pirjani luk.
- U posudi izmiješaj vrhnje i žumanjak te dodaj sir. Izlij smjesu po nadjevu.
- Posloži polovice rajčica i pospi peršinom.
- Peci oko 20 minuta na 200°C.
Dobar tek!