Kako piše poznati food portal Allrecipes, ključ je u pažljivom razvijanju i balansiranju kompleksnih okusa.
1. Meso stavite na malo ulja na srednje jaku vatru. Kad posmeđi maknite ga iz posude.
2. Krčkajte povrće u istoj posudi gdje ste i meso prethodno prepržili. Počnite s lukom, kuhajte oko 5 minuta dok ne omekša. Sljedeće dodajte papriku, celer i mrkvu te također kuhajte oko pet minuta. Zadnje dodajte sjeckani češnjak i kuhajte.
3. Spremno za začine. Dodajte začine po želji povrću i spremni ste za sljedeći korak.
4. Sigurno ste primjetili da se za donji dio posude zalijepilo "podosta materijala" - ne brinite već dodajte pivo ili bijelo vino kako biste dobili fini glazirani umak.
5. Vratite meso u posudu i dodajte temeljac. Kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena.
6. Dodajte grah zajedno s rajčicom, kukuruzom i sastojcima po želji. Probajte i začinite po želji.
7. Dodajte sir, vrhnje, luk, peršin ili svježe začine po želji. Pričekajte da se prožmu svi okusi i uživajte u chilliju.