gastro postao
Kremasta božica bez kreme indijski je klasik kojeg ćete rado prisvojiti
Originalnog naziva Paal Payasam, puding od riže klasik je u restoranima diljem Indije, a riječ je o jednostavnom receptu od samo par sastojaka. Riža, kondenzirano mlijeko i kardamom predstavljaju savršen spoj za ovaj puding. Kremast, bogatog okusa, puding je to kojeg ćete brzo skuhati, a uživati svim osjetilima.
Sastojci:
- pola šalice riže (preporučena Basmati riža)
- 1 konzerva kondenziranog mlijeka
- oko 900 ml mlijeka
- kardamoma po želji
Priprema:
- Skuhajte basmati rižu u 1 i pol šalici vode dok skroz ne omekša. S drvenom žlicom izmiješajte rižu
- Spojite rižu, kondenzirano mlijeko i punomasno mlijeko, dodajte začine i kuhajte na laganoj vatri dok se puding ne zgusne. Poslužite hladno ili toplo, kako vam drago.
Dobar tek!