31. kolovoza 2016.

Kremasto savršenstvo: Svega par sastojaka za najfiniji puding od riže

Rižin puding
gastro postao gastro.24sata.hr
Kremasta božica bez kreme indijski je klasik kojeg ćete rado prisvojiti

Originalnog naziva Paal Payasam, puding od riže klasik je u restoranima diljem Indije, a riječ je o jednostavnom receptu od samo par sastojaka. Riža, kondenzirano mlijeko i kardamom predstavljaju savršen spoj za ovaj puding. Kremast, bogatog okusa, puding je to kojeg ćete brzo skuhati, a uživati svim osjetilima. 

Sastojci:

  • pola šalice riže (preporučena Basmati riža)
  • 1 konzerva kondenziranog mlijeka
  • oko 900 ml mlijeka
  • kardamoma po želji

 

Priprema:

  1. Skuhajte basmati rižu u 1 i pol šalici vode dok skroz ne omekša. S drvenom žlicom izmiješajte rižu
  2. Spojite rižu, kondenzirano mlijeko i punomasno mlijeko, dodajte začine i kuhajte na laganoj  vatri dok se puding ne zgusne. Poslužite hladno ili toplo, kako vam drago.

Dobar tek!

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jingy 11:54 31. Kolovoz 2016.

    https://receptisvihkuhinja.blogspot.hr/