Centar za kulturu prehrane nastavlja s kulinarskim radionicama u sklopu programa Put oko svijeta kroz kuhinju.
Nakon Indije, Gruzije i Okinawe, putovanje se nastavlja još malo po Japanu. Zbog velikog interesa za japansku kuhinju nastala je ideja radionice GYOZA -Japanskih valjušaka. Radionica će se održati 10. studenog pod stručnim vodstvom kuha Shin Ayukawa.
Iz Japana 17.11. odlazimo u Italiju. Put Italije i njenih gastronomskih delicija vodit će vas Gianfranco Crepaldi, vlasnik trgovine talijanskim delicijama i talijan glavom i bradom! Ideja mu je bila približiti talijansku hranu i delicije hrvatskoj publici. Na gastro avanturu naučite, između ostalog, već jednom napraviti savršeni rižoto.
S okusima Italije Gianfranco će vas upoznati kroz:
- Risotto con Zucca e Taleggio
- Risotto con Radicchio rosso trevisano e Pancetta
- Melanzane ala Parmiggiana
- Pana Cota con Amarene
Putovanje za ovaj mjesec završava 24. studenog u Libanonu.
Libanonci su poznati kao prvi ljudi koji su putovali po svijetu. Najpoznatiji su po svom stilu života i darežljivosti, stoga su na svom putu širili umjetnost svoje kuhinje. Danas su libanonski restorani uobičajeni u gotovo cijelom svijetu. Delicija Libanesi ima istu priču. Sa zlatnih plaža i bijelih planinskih vrhova Libanona, stigli su u Zagreb želeći sa svojim novim hrvatskim prijateljima podijeliti posebne okuse.
Duraid Dhouib i Krunoslav Martek donose dašak orijenta i šarmantnu libanonsku atmosferu koja vrvi veseljem i ukusnim jelima!
Duraid & Krunoslav će vas naučiti spremati:
- Hummous
- Hummous Beiruti
- Shankleesh
- Falafel
- Arais
- Kafta
- Tabuli
- Fatush
Sve radionice traju dva sata, a cijene su im 200 kuna.
Detalje i ostale radionice potražite na službenim stranicama.