03. studenoga 2015.

Otkrijte sve čari japanske, talijanske i libanonske kuhinje

radionca
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Otputujte u kulinarske svjetove Japana, Italije i Libanona

Centar za kulturu prehrane nastavlja s kulinarskim radionicama u sklopu programa Put oko svijeta kroz kuhinju

Nakon Indije, Gruzije i Okinawe, putovanje se nastavlja još malo po Japanu. Zbog velikog interesa za japansku kuhinju nastala je ideja radionice GYOZA -Japanskih valjušaka. Radionica će se održati 10. studenog pod stručnim vodstvom kuha Shin Ayukawa.  

Iz Japana 17.11. odlazimo u Italiju. Put Italije i njenih gastronomskih delicija vodit će vas Gianfranco Crepaldi, vlasnik trgovine talijanskim delicijama i talijan glavom i bradom! Ideja mu je bila približiti talijansku hranu i delicije hrvatskoj publici. Na gastro avanturu naučite, između ostalog, već jednom napraviti savršeni rižoto

S okusima Italije Gianfranco će vas upoznati kroz:

  • Risotto con Zucca e Taleggio
  • Risotto con Radicchio rosso trevisano e Pancetta
  • Melanzane ala Parmiggiana
  • Pana Cota con Amarene

Putovanje za ovaj mjesec završava 24. studenog u Libanonu

Libanonci su poznati kao prvi ljudi koji su putovali po svijetu. Najpoznatiji su po svom stilu života i darežljivosti, stoga su na svom putu širili umjetnost svoje kuhinje. Danas su libanonski restorani uobičajeni u gotovo cijelom svijetu. Delicija Libanesi ima istu priču. Sa zlatnih plaža i bijelih planinskih vrhova Libanona, stigli su u Zagreb želeći sa svojim novim hrvatskim prijateljima podijeliti posebne okuse.

Duraid Dhouib i Krunoslav Martek donose dašak orijenta i šarmantnu libanonsku atmosferu koja vrvi veseljem i ukusnim jelima!

Duraid & Krunoslav će vas naučiti spremati:

  • Hummous
  • Hummous Beiruti
  • Shankleesh
  • Falafel
  • Arais
  • Kafta
  • Tabuli
  • Fatush 

Sve radionice traju dva sata, a cijene su im 200 kuna.

Detalje i ostale radionice potražite na službenim stranicama

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.