- Maslac za bolji miris mesa
Poboljšajte miris pohanog mesa mirisom maslaca koji aromatizirajte senfom ili začinskim biljem. Zagrijte zdjelu i premažite ju vrućim maslacem te u nju stavite pohano meso i poslužite.
- Tri jaja za najbolji omlet
Kako biste dobili savršen omlet, pripremite ga od tri jaja. Ako pripremate veću količinu, pripremite ga u nekoliko navrata, uvijek s smaksimalno tri jaja na tavi.
- Topao umak iznad kipuće vode
Trebate li uz obrok poslužiti topao umak, a prerano ste ga spremili, održite ga toplim tako da ga držite na pari iznad lonca u kojem ključa voda.
- Vinski ocat u službi kuhanja ribe
Ako volite lešo ribu, ali ne volite to što joj je meso toliko mekano da se raspada, pomoći će vam vinski ocat. Kako bi meso ribe koju kuhate ostalo čvrsto, u vodu ili temeljac dodajte nekoliko žlica vinskog octa.
- Sol spašava salatu od krastavaca
Svježi krastavci znaju biti gorki. Kako biste izbjegli neugodno iznenađenje, ogulite krastavac, narežite na tanke kriške, pospite solju i ostavite sat vremena. Potom ih istisnite i operite.