Zapečeni krumpir sa sirom zamirisat će tvojom kuhinjom i osvojiti te neodoljivim okusom....
Ako ti je dosadilo da krumpir pripremaš na uvijek isti način, isprobaj zapečeni krumpir sa sirom, odličan recept koji potpisuje chef Jamie Oliver. Bogati umak s cheddarom ovom krumpiru daje posebnu aromu i okus.
Možeš ga poslužiti kao prilog uz različita mesna jela ili ga jesti samostalno uz zdjelu salate.Priprema je jednostavna, a okus će te osvojiti na prvi zalogaj!
Jamie Oliver
foto: PA/PIXSELL
Ne gasi ekran dok kuham
Zapečeni krumpir sa sirom - recept by Jamie Oliver
25 MIN
pripreme
45 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Krumpir
2
kg
Maslac
30
g
Brašno
2
žlica
Mlijeko
500
ml
Slatko vrhnje
300
ml
Cheddar
75
g
Gruyere
75
g
Postupak
Zagrij pećnicu na 200 ° C.
Oguli i nareži krumpir na ploške debljine tri mm, a zatim ga kuhaj u velikom loncu s kipućom slanom vodom dok ne omekša. Dobro ga ocijedi i prebaci u veliku posudu za pečenje.
Na tavi otopi maslac, umiješaj brašno, zatim dodaj mlijeko i vrhnje. Pusti da krčka dok se umak ne zgusne, neprestano miješajući.
Makni s vatre, u umak naribaj veći dio sira, a zatim posoli i popapri prema ukusu.
Krumpir prelij umakom, naribaj preostali sir, a zatim peci 45 minuta ili dok krumpir ne poprimi lijepu zlaćanu boju.