gastro postao
Kečap iz pećnice možete sljubiti s mesom i povrćem s roštilja te neizostavnim prženim krumpirićima, a odlično se slaže i s tortilja čipsom.
Složit ćete se da je kečap omiljeni umak svih generacija. Iako ga najčešće kupujemo kao gotov industrijski proizvod, kečap može biti još ukusniji ako ga pripremimo kod kuće. Sve što vam treba su zrele domaće rajčice, nekoliko pomoćnih sastojaka i manje od jedan sat vašeg slobodnog vremena. Donosimo vam recept za super brzu pripremu domaćeg kečapa iz pećnice.
Sastojci:
- 3 šalice zrelih malih rajčica
- ½ sitno sjeckanog luka srednje veličine
- 1 svježa sitno sjeckana chilli papričica
- 1 žlica soka od limete
- 1 žlica meda
- ¼ žlice soli
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Na lim za pečenje posložite sve sastojke i pomiješajte ih.
- Pecite u pećnici, nepokriveno, 20 do 25 minuta dok se pokožica rajčica ne posmeđi, a višak vode ispari.
- Pečeno povrće izvadite iz pećnice i stavite na hlađenje.
- Nakon što se ohladilo, povrće premjestite u blender i usitnite dok ne dobijete glatku smjesu.
Dobar tek!