Svaka priča o dobrom roštilju počinje s odabirom samog roštilja. Kako bi taj gurmanski doživljaj svima ostao u najboljem sjećanju osnovana je akademija Kralj žara – mjesto gdje svaka priča o roštilju postaje najljepša uspomena.
Majstori roštilja iz slovenije Miha i Nejc Pešec pokazali su kako roštilj ne mora služiti samo za pripremu mesa, već su svojim kulinarskim vještinama na roštilju pripremili rižoto sa škampima i šparogama, hobotnicu s povrćem te razne mesne i riblje specijalitete.
Misija Kralja žara je prvenstveno podizanje kulture pripreme roštilja i s tim ciljem razvijena je akademija na kojoj se uči - kako dobiti najbolje od roštilja. Sve što vam je potrebno za pravi roštilj od sada možete naći u Kralju žara u Svetoj Nedelji kraj Samobora, od kvalitetnih roštilja Weber, Kamado Joe i La Caja China do velikog izbora dodatne opreme, premium mesa, a uskoro će biti dostupni i vlastiti začini i umaci.
AKADEMIJA KRALJ ŽARA:
Glavni cilj akademije pečenja na roštilju prvenstveno je educirati sudionike da njihov roštilj može učiniti više nego što misle. Akademija obično traje 8 sati tokom kojih se obrađuju teme od paljenja roštilja, raznih načina pripreme roštilja i pečenja, pa sve do "neugodnog" čišćenja roštilja. Na Akademiji se razrađuju vještine pečenja, sastav namirnica i priprema hrane, a sudionici se mogu uključiti i u samo pečenje i pripremu jela. Akademija je podijeljena u nekoliko faza:
- Uvod u pečenje
- Morska akademija
- Dimljenje
- Kobe akademija
Više informacija, savjeta i zanimljivosti potražite na web stranici www.kraljzara.hr