Konzervirana tuna jedna je od namirnica koju bismo uvijek trebali imati kod kuće za trenutke pripreme brzog obroka.
No umjesto uobičajene salate s tjesteninom, ovaj put dat ćemo vam inovativne prijedloge odličnih brzih jela s ovom namirnicom bogatom proteinima, omega – 3 masnim kiselinama i drugim korisnim nutrijentima.
Polpete od tune zbilja su brzo i jednostavno jelo. Pomiješamo sve sastojke, oblikujemo polpete i ispečemo ih u tavi. Uz njih možemo napraviti povrtni prilog ili ih ubacimo u hambi pecivo i napravimo fantastičan burger s umakom po želji i raznim povrćem.
Sendviči od tune sa zapečenim sirom zvuče previše primamljivo da ih ne bismo probali.
Ovu sočnu salatu možemo dodati na listu jela koja su trenutno izrazito popularna – jela bez ugljikohidrata. Zasitit će vas i napuniti organizam kvalitetnim masnoćama i proteinima.
S konzerviranom tunom možemo napraviti ovaj ukusan složenac. Kuhanu tjesteninu prelijemo pripremljenim bešamelom pomiješanim s pirjanim gljivama na luku i maslacu uz dodatak komadića tune. Na vrh složenca stavimo naribani sir i malo krušnih mrvica i sve zajedno zapečemo u pećnici. Ne zvuči loše niti kombinacija tune i krumpira koja podsjeća na musaku.
Ovaj tuna rižoto zelenu boju duguje brokuli, a odlične okuse divnom spoju namirnica. Jednostavno, ukusno i brzo gotovo.
Dobar tek!