Kolumne 294 prikaza 21. travnja 2019.

Blagdanski projekt: Uskršnja jaja u čokoladnom gnijezdu

Laura Roman
U prethodnom receptu pokazala sam vam kako sami možete napraviti maslac od suncokretovih sjemenki. U ovom receptu donosim vam jedan od načina na koji isti možete iskoristiti – za izradu uskršnje slastice – finih jaja u čokoladnom gnijezdu.

U ova slatka jaja dodala sam i suho voće - brusnice i grožđice, te sitno nasjeckane bademe. Naravno, možete se poigrati i dodati neko drugo suho voće ili orašaste plodove, ali ih u svakom slučaju nasjeckajte kako biste što jednostavnije mogli formirati jaja.

 

Možda vas zanima... Brze čoko okruglice s kokosom - slatki, a zdravi zalogaji Kolumne

 

Našu kolumnisticu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Palačinke s grčkim jogurtom, kokosom i borovnicama Kolumne

 

 | Author: Laura Roman Laura Roman


Potrebno vam je:

  • 100 grama maslaca od suncokretovih sjemenki
  • 20 grama ekspandiranog amarantha
  • 40 grama bijele čokolade
  • Brusnice i grožđice (ukupno šaka suhog voća)
  • Sitno nasjeckani bademi (desetak badema)
  • 60 grama bijele čokolade
  • 1 žličica kokosovog ulja
  • 5-6 kapi plave boje za kolače
  • 1 žličica kakaa
  • 1 žličica ruma

Postupak pripreme:

  1. U posudi pomiješajte maslac od suncokretovih sjemenki s ekspandiranim amaranthom i otopljenom bijelom čokoladom.
  2. U smjesu dodajte suho voće – brusnice i grožđice, te sitno nasjeckane bademe. Sve dobro promiješajte da se sjedini. Pustite u hladnjaku da se smjesa ohladi i malo stisne.
  3. Malenom žličicom vadite podjednake količine ohlađene smjese, te rukama oblikujte jaja. Kada su oblikovana, jaja na kratko stavite u zamrzivač dok otopite čokoladu za glazuru.
  4. U posudu stavite bijelu čokoladu s malo kokosovog ulja, te ju polako otopite. Skinite s vatre, i dodajte 5 do 6 kapi boje za kolače kako biste dobili lagano plavu boju.
  5. Jaja, jedno po jedno, umočite u glazuru i stavljajte na tanjur ili dasku prekrivenu alu folijom. Kada su sva jaja prekrivena glazurom, vratite ih u zamrzivač kako bi se glazura stisla.
  6. Pomiješajte 1 žličicu gorkog kakao praha s 1 žličicom ruma, te koristeći čisti kist i prst, poprskajte jaja kapljicama čokolade.
  7. Jaja čuvajte u hladnjaku i servirajte hladna.

Za čokoladno gnijezdo:

  • Tanki rižini rezanci
  • 50 grama čokolade za kuhanje

Postupak pripreme:

  1. Za izradu gnijezda, uzmite rižine rezance te ih iskidajte na manje komade. Dodajte im malo otopljene čokolade, te rukama umiješajte čokoladu kako biste u potpunosti prekrili rezance.
  2. U posudu omotanu plastičnom folijom rasporedite rezance u obliku gnijezda. Na njih stavite manju posudicu, koju ste također omotali plastičnom folijom, te sve stavite u hladnjak pola sata.
  3. Nakon što se ohladi, gnijezdo pažljivo izvadite iz posude. Sada u njega možete staviti svoja fina uskršnja jaja.

Dobar tek!

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.