U ova slatka jaja dodala sam i suho voće, brusnice i grožđice, te sitno nasjeckane bademe. Naravno, možete se poigrati i dodati neko drugo suho voće ili orašaste plodove, ali ih u svakom slučaju nasjeckajte kako biste što jednostavnije mogli formirati jaja.
Našu kolumnisticu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.
Potrebno vam je:
- 100 grama maslaca od suncokretovih sjemenki
- 20 grama ekspandiranog amarantha
- 40 grama bijele čokolade
- Brusnice i grožđice (ukupno šaka suhog voća)
- Sitno nasjeckani bademi (desetak badema)
- 60 grama bijele čokolade
- 1 žličica kokosovog ulja
- 5-6 kapi plave boje za kolače
- 1 žličica kakaa
- 1 žličica ruma
Postupak pripreme:
- U posudi pomiješajte maslac od suncokretovih sjemenki s ekspandiranim amaranthom i otopljenom bijelom čokoladom.
- U smjesu dodajte suho voće – brusnice i grožđice, te sitno nasjeckane bademe. Sve dobro promiješajte da se sjedini. Pustite u hladnjaku da se smjesa ohladi i malo stisne.
- Malenom žličicom vadite podjednake količine ohlađene smjese, te rukama oblikujte jaja. Kada su oblikovana, jaja na kratko stavite u zamrzivač dok otopite čokoladu za glazuru.
- U posudu stavite bijelu čokoladu s malo kokosovog ulja, te ju polako otopite. Skinite s vatre, i dodajte 5 do 6 kapi boje za kolače kako biste dobili lagano plavu boju.
- Jaja, jedno po jedno, umočite u glazuru i stavljajte na tanjur ili dasku prekrivenu alu folijom. Kada su sva jaja prekrivena glazurom, vratite ih u zamrzivač kako bi se glazura stisla.
- Pomiješajte 1 žličicu gorkog kakao praha s 1 žličicom ruma, te koristeći čisti kist i prst, poprskajte jaja kapljicama čokolade.
- Jaja čuvajte u hladnjaku i servirajte hladna.
Za čokoladno gnijezdo:
- Tanki rižini rezanci
- 50 grama čokolade za kuhanje
Postupak pripreme:
- Za izradu gnijezda, uzmite rižine rezance te ih iskidajte na manje komade. Dodajte im malo otopljene čokolade, te rukama umiješajte čokoladu kako biste u potpunosti prekrili rezance.
- U posudu omotanu plastičnom folijom rasporedite rezance u obliku gnijezda. Na njih stavite manju posudicu, koju ste također omotali plastičnom folijom, te sve stavite u hladnjak pola sata.
- Nakon što se ohladi, gnijezdo pažljivo izvadite iz posude. Sada u njega možete staviti svoja fina uskršnja jaja.
Dobar tek!