Kolumne 5629 prikaza 05. prosinca 2017.

Božićni Semifreddo - spoj omiljenih blagdanskih okusa

Jannette Razum
Iako je Semifreddo klasik kojim se rado častimo u ljetnim mjesecima, vjerujem da će vam se dopasti i njegova zimska verzija!

Semifreddo je profinjeni desert kojeg je zaista jednostavno pripremiti. Iznenadite ovih blagdana svoje ukućane i goste nečim novim! Isprobajte ovaj ledeni desert s pistacijama, kandiranim voćem i karamelom!

 

Možda vas zanima... Šapice - predblagdansko uživanje može početi Kolumne

 

Recept pročitajte u nastavku, a još slasnih ideja potražite na blogu Slatki svijet, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu! 
 

Možda vas zanima... Raspucanci - keksići koje je lako obožavati Kolumne

 

 | Author: Jannette Razum Jannette Razum

 


Sastojci:

  • 4 žutanjka
  • 80 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 1 žlica naribane korice naranče i limuna (mix)
  • 50 g sitno sjeckanih pistacija
  • 100 g kandiranog voća
  • ½ žličice arome gorkog badema

Priprema:

  1. Žutanjke izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa kuhajte na pari dok ne dobijete gustu, svijetlu smjesu.
  2. Kremu kuhajte otprilike 10 minuta, maknite s vatre pa pažljivo izmiješajte s tučenim slatkim vrhnjem.
  3. U smjesu na kraju lagano umiješajte kandirano voće, pistacije te naribanu koricu limuna i naranče.
  4. Duguljasti kalup za pečenje (cca 10x30 cm) obložite prozirnom folijom pa ulijte pripremljenu smjesu.
  5. Semifreddo spremite u zamrzivač preko noći.
  6. Idući dan Semifreddo izvadite na tanjur za posluživanje, pažljivo uklonite foliju i režite na tanke šnite.
  7. Po želji, Semifreddo poslužite s toplim karamel preljevom.

Recept za karamel pogledajte ovdje!

 

Možda vas zanima... Najslađi zalogaji: Thumbprint keksići s limunom Kolumne

 

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.