Semifreddo je profinjeni desert kojeg je zaista jednostavno pripremiti. Iznenadite ovih blagdana svoje ukućane i goste nečim novim! Isprobajte ovaj ledeni desert s pistacijama, kandiranim voćem i karamelom!
Recept pročitajte u nastavku, a još slasnih ideja potražite na blogu Slatki svijet, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu!
Sastojci:
- 4 žutanjka
- 80 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 400 ml slatkog vrhnja
- 1 žlica naribane korice naranče i limuna (mix)
- 50 g sitno sjeckanih pistacija
- 100 g kandiranog voća
- ½ žličice arome gorkog badema
Priprema:
- Žutanjke izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa kuhajte na pari dok ne dobijete gustu, svijetlu smjesu.
- Kremu kuhajte otprilike 10 minuta, maknite s vatre pa pažljivo izmiješajte s tučenim slatkim vrhnjem.
- U smjesu na kraju lagano umiješajte kandirano voće, pistacije te naribanu koricu limuna i naranče.
- Duguljasti kalup za pečenje (cca 10x30 cm) obložite prozirnom folijom pa ulijte pripremljenu smjesu.
- Semifreddo spremite u zamrzivač preko noći.
- Idući dan Semifreddo izvadite na tanjur za posluživanje, pažljivo uklonite foliju i režite na tanke šnite.
- Po želji, Semifreddo poslužite s toplim karamel preljevom.
Recept za karamel pogledajte ovdje!
U slast!