Sastojci:
- 2 velika jaja
- 30 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 300 g Nutelle sobne temperature
- 90 g brašna
- Pola praška za pecivo
Priprema
- Pećnicu upali na 180 stupnjeva. Kalup za muffine obloži papirnatim košaricama.
- Jaja i šećere miksaj na jakoj brzini oko 5 minuta, dok se jako ne zapjene. Dodajte Nutellu i miksaj kratko dok se smjesa ne sjedini. Na kraju prosij brašno s praškom za pecivo i sjedni špatulom (ili jako kratko mikserom).
- Sipaj u kalup, neka oko 2/3 kalupa bude napunjeno smjesom (budi strpljiva, jer je smjesa dosta gusta i ljepljiva).
- Pecite oko 12 minuta.
- Pusti da se ohlade pa ih pažljivo izvadi (možda i uz pomoć nožića) iz kalupa.
- Vanjski dio je hrskav, popuca, a unutra su još onako mekani. Tako treba biti, ne brini.
- Posluži posute kakaom, voćem ili s malo lagano tučenog šlaga.
Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.