Sjajna uvertira u dane ljubavi i najslađi desert za vaše najdraže bit će ovaj divan puding od čokolade i višanja. Koristiti možete smrznute višnje ili pak one iz kompota, a sama priprema neće vam oduzeti previše vremena. Razveselite ovim desertom nekog koga volite i uživajte u čaši najslasnije slastice u dvoje.
Za ostale slatke i slane delicije, zavirite na Cutie and Pie blog.
Za čokoladni puding bit će vam potrebno:
- 600 ml mlijeka + 100 ml za gustin
- 200 g tamne čokolade (koristila sam 130 g čokolade za kuhanje i 70 g tamne čokolade)
- 30 g škrobnog brašna (gustina)
- 30 g šećera
- 1 vanilin šećer
- Prstohvat soli
- 1/8 žličice anisa
Za pijane višnje potrebno vam je:
- 500 g višanja
- 100 g šećera
- 60 ml višnjevače
- Prstohvat soli
- 1 žlica ekstrakta od vanilije
- 1/4 žličice cimeta
- 1/8 žličice muškatnog oraščića
- 3 žlice škrobnog brašna (gustina)
- 1 žlica soka od limuna
Priprema:
- Čokoladu narežite. Ulijte mlijeko u lonac i dodajte čokoladu. Zagrijte dok se čokolada skroz ne otopi.
- U međuvremenu u preostalih 100 ml mlijeka razmutite gustin, šećer, vanilin šećer, sol i anis.
- Kada se čokolada skroz rastopi, u lonac procijedite mješavinu gustina.
- Pjenjačom cijelo vrijeme mještajte kako se ne bi stvorile grudice.
- Kuhajte dok ne provri i dok se puding ne zgusne.
- Izlijte u prethodno pripremljene zdjelice ili ih izlijte u posudu i prekrijte prozirnom folijom kako se ne bi stvorila kožica.
- Stavite u hladnjak.
- Za pijane višnje koristila sam smrznute višenje koje su odmrzavanjem pustile sok.
- Višnje ocijedite i ostavite sa strane.
- U sok od višanja dodajte šećer, višnjevaču, sol, ekstrakt vanilije, cimet, muškatni oraščić, stavite u lonac i kuhajte.
- Kada zakuha, dodajte gustin razmućen u 1/4 šalice vode.
- Procijedite smjesu gustina u lonac i miješajte pjenjačom.
- Dovedite do vrenja te kuhati jednu minutu.
- Dodati višnje i sok od limuna te kuhajte dvije-tri minute.
- Izliti u prethodno ohlađen puding od čokolade.
Ukrasiti šlagom ili po želji. Moja dekoracija je bila malo otopljene čokolade na rub čaše.
U slast!