Kolumne 10. veljače 2017.

Čokoladni puding s pijanim višnjama za zaljubljene

foto: Cutie and pie
gastro postao gastro.24sata.hr
Naša Cutie and Pie ovog nam tjedna donosi bogat čokoladni puding s pijanim višnjama koji možete iskoristiti za najslađi desert ovog Valentinova

Sjajna uvertira u dane ljubavi i najslađi desert za vaše najdraže bit će ovaj divan puding od čokolade i višanja. Koristiti možete smrznute višnje ili pak one iz kompota, a sama priprema neće vam oduzeti previše vremena. Razveselite ovim desertom nekog koga volite i uživajte u čaši najslasnije slastice u dvoje. 

Za ostale slatke i slane delicije, zavirite na Cutie and Pie blog.

 | Author: Cutie and pie foto: Cutie and pie

Za čokoladni puding bit će vam potrebno: 

  • 600 ml mlijeka + 100 ml za gustin
  • 200 g tamne čokolade (koristila sam 130 g čokolade za kuhanje i 70 g tamne čokolade)
  • 30 g škrobnog brašna (gustina)
  • 30 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • Prstohvat soli
  • 1/8 žličice anisa 

Za pijane višnje potrebno vam je:

  • 500 g višanja
  • 100 g šećera
  • 60 ml višnjevače
  • Prstohvat soli
  • 1 žlica ekstrakta od vanilije
  • 1/4 žličice cimeta
  • 1/8 žličice muškatnog oraščića
  • 3 žlice škrobnog brašna (gustina)
  • 1 žlica soka od limuna

​Priprema:

  1. Čokoladu narežite. Ulijte mlijeko u lonac i dodajte čokoladu. Zagrijte dok se čokolada skroz ne otopi.
  2. U međuvremenu u preostalih 100 ml mlijeka razmutite gustin, šećer, vanilin šećer, sol i anis.
  3. Kada se čokolada skroz rastopi, u lonac procijedite mješavinu gustina.
  4. Pjenjačom cijelo vrijeme mještajte kako se ne bi stvorile grudice.
  5. Kuhajte dok ne provri i dok se puding ne zgusne.
  6. Izlijte u prethodno pripremljene zdjelice ili ih izlijte u posudu i prekrijte prozirnom folijom kako se ne bi stvorila kožica.
  7. Stavite u hladnjak.
  8. Za pijane višnje koristila sam smrznute višenje koje su odmrzavanjem pustile sok. 
  9. Višnje ocijedite i ostavite sa strane.
  10. U sok od višanja dodajte šećer, višnjevaču, sol, ekstrakt vanilije, cimet, muškatni oraščić, stavite u lonac i kuhajte.
  11. Kada zakuha, dodajte gustin razmućen u 1/4 šalice vode.
  12. Procijedite smjesu gustina u lonac i miješajte pjenjačom.
  13. Dovedite do vrenja te kuhati jednu minutu.
  14. Dodati višnje i sok od limuna te kuhajte dvije-tri minute. 
  15. Izliti u prethodno ohlađen puding od čokolade. 


Ukrasiti šlagom ili po želji. Moja dekoracija je bila malo otopljene čokolade na rub čaše. 

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.