No, evo, napokon sam kreirala recept za koji mogu reći: „Jedem patlidžan i fin je“. Dakle, ako niste nikad voljeli patlidžan, ovaj recept je za vas!
SASTOJCI (za 2 osobe):
- 2 manja patlidžana
- 300g mljevene junetine
- 50g špeka
- 1 mozzarella (125g)
- Začini: sol, papar, kopar, maslinovo ulje
PRIPREMA:
- Patlidžane prepoloviti, nožem izrezati meso u rešetku i posoliti, nakon 20-tak minuta pritiskom na meso iscijedite tekućinu, stavite u vatrostalnu posudu, kapnite po svakom mrvicu maslinovog ulja i stavite u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva.
- Kad je meso patlidžana mekano izvadite iz pećnice i žličicom izdubite patlidžane. Meso sačuvajte, a ako ima sjemenki odvojite ih i bacite.
- Špek narezati na kockice, ubaciti u vruću tavu i kad bijeli dio postane staklast dodajte mljevenu junetinu. Dodati sol, papar i kopar (ja sam stavila puuunooo kopra), kad je gotovo dodajte meso patlidžana i ugasite. Dodajte mozzarellu koju ste izrezali na kockice
- Smjesom punite izdubljene patlidžane i zapecite u pećnici na 180 stupnjeva dok se ne otopi mozzarella.
Servirajte uz neku laganu ljetnu salatu s rajčicama, paprikom, krastavcima i prelijte maslinovim uljem. Zapamtite, jednostavnost je vrlina!
Kliknite nas na FITNESS KLINIKA facebook i instagram
Za vas pišu Sanja Starešinić, trener osobnog razvoja i Dražen Starešinić, instruktor fitnesa.