gastro postao
Sočni biskvit, fini šaum i na kraju, hrskavi preljev od čokolade. Može li bolje od ovih slatkih zalogaja?
Kod pripreme ovog kolača dno se može napraviti kao keksići ili na način kako sam ovdje objasnila. Šaum se istiskuje sa špricom po želji, tako da vam završni dojam ovisi o tom dijelu. Inače je kolač veoma dekorativan i dobro se uklapa u miks kolača, kada pripremate više vrsta.
Sastojci za biskvit:
- 3 žumanjka
- 60 gr šećera
- 90 gr brašna
- 4 bjelanjka
Za pripremu šauma trebat će vam:
- 5 bjelanjaka
- 250 gr šećera
- 50 ml vode
- malo limunovog soka
Sastojci za glazuru:
- 100 gr čokolade za kuhanje
- 3 žlice vode
- 3 žlice šećera
- 80 gr margarina
Priprema:
- Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg.
- Postepeno dodajte šećer.
- Nastavite dodavati jedan po jedan žumanjak dok miksate.
- Dodajte brašno koje lagano pjenjačom sjedinite s ostalim sastojcima.
- Na masnom papiru pomoću nekog okruglog predmeta olovkom iscrtajte krugove.
- Okrenite papir na drugu stranu i špricom istiskujte u krug smjesu po iscrtanom dijelu.
- Stavite smjesu peći na 180 stupnjeva oko 10 minuta, tako da dobiju lijepu zlatnu boju.
- Pečene biskvite ostavite da se ohlade, te odvojite od masnog papira.
- Za šaum bjelanjke izradite u čvrsti snijeg.
- Postepeno dodajte 100 gr šećera.
- Posebno 150 gr šećera stavite kuhati zajedno sa vodom na srednju vatru.
- Kada se šećer istopi, polako sipajte tekućinu u bjelanjke i miksajte.
- Pred kraj umiksajte sok od limuna, dobit ćete lijepu čvrstu smjesu.
- Špricu za ukrašavanje napunite šaumom i na svaki biskvit šaum nanosite kružnim pokretima.
- Za glazuru čokoladu, šećer i vodu istopite na pari, sklonite sa strane.
- U vruće istopite margarin i ostavite da se ohladi.
- Svaki indijaner umačite u čokoladu, zatim stavite u frižider da se stegnu.
Natašu možete pratiti i na blogu Kolaci.biz te na njenoj Facebook stranici.
U slast!