Rolade su jednostavne i brze slastice koje ne oduzimaju puno vremena i jednostavne su pripreme. Baš takva je i ove bogata rolada s mascarponeom i čokoladom, za koju donosimo recept!
Kakva rolada, ma tko bi joj odolio! I doista, bogata rolada s mascarponeom i čokoladom uistinu je nešto posebno - tako lagana, a opet tako dekadentna! Odlučila sam spojiti amaretto i mascarpone uz savršeno mekan i sočan biskvit, te sam ga dodatno prelila otopljenom čokoladom - jer čokolade nikad dosta. Biskvit je savršene teksture i prednost je što ga ne moraš rolati vrućeg, tako da uspijeva svakome.
U nastavku je recept za bogatu roladu s mascarponeom i čokoladom - pripremi je za svoje najmilije. Vjerujem da ćeš recept sa zadovoljstvom zapisati i iskoristiti više puta.
Bogata rolada s mascarponeom i čokoladom
foto: Nevena Josipović
Ne gasi ekran dok kuham
Rolada s mascarponeom i čokoladom
30 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
BISKVIT
Sastojci
Jaje
6
kom
Šećer
160
g
Vanilin šećer
1
kom
Oštro brašno
30
g
Kakao prah
30
g
Prašak za pecivo
1
kom
Amaretto
2
žlica
BIJELA KREMA
Sastojci
Slatko vrhnje
150
ml
Mascarpone
250
g
Šećer u prahu
4
žlica
Amaretto
2
žlica
TAMNA KREMA
Sastojci
Slatko vrhnje
150
ml
Mascarpone
250
g
Šećer u prahu
4
žlica
Tamna čokolada
100
g
PRELJEV
Sastojci
Slatko vrhnje
200
ml
Tamna čokolada
150
g
Postupak
Za biskvit odvoji bjelanjke i izmiksaj ih u čvrst snijeg. Žumanjke izmiksaj zajedno sa šećerom i vanilin šećerom. Dodaj brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Miksaj te dodaj amaretto. Za kraj dodaj snijeg od bjelanjka i lagano pjenjačom umuti.
Smjesu izlij u pleh obložen papirom za pečenje i peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 20 minuta. Pusti da se biskvit ohladi.
Za bijelu kremu izmiksaj slatko vrhnje te dodaj sir, šećer i amaretto. Sve skupa izmiksaj da dobiješ laganu, kompaktnu kremu.
Za tamnu kremu, čokoladu otopi na pari. U drugoj posudi izmiksaj slatko vrhnje, dodaj sir, šećer i otopljenu čokoladu. Nastavi miksati dok ne dobiješ sjajnu i glatku kremu.
Biskvit okreni na radnu plohu te skini papir za pečenje. Zatim ga okreni kako se je pekao u pećnici, premaži ga bijelom kremom, zatim tamnom. Zarolaj i pusti u hladnjaku 30 minuta.
Za to vrijeme napravi preljev. Slatko vrhnje zagrij i dodaj čokoladu. Miješaj dok se čokolada skroz ne otopi te ju prelij po roladi.
Pusti da rolada odstoji u hladnjaku nekoliko sati prije rezanja i serviranja. Dok čekaš, baci oko na blog Mama drama!
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.