Kolumne 930 prikaza 10. kolovoza 2018.

Ljetne pizza rolice s lososom i mascarpone sirom

Ena Kokanović
Obožavam jesti dimljeni losos, a najdraži mi je onaj na sniženju. Tako me danas baš fino potrefilo da sam naišla na sniženje i odmah kupila nekoliko komada da si osiguram zalihu...

Ovo je ideja za odlično toplo ili hladno predjelo, brzi snack a dovoljno je zasitno da može biti i samostalan obrok! Nema previše filozofije niti sastojaka tako da je na brzinu gotovo. Ja sam koristila kupovno tijesto za pizzu u roli pošto sam ga imala u hladnjaku, a vi slobodno možete napraviti vlastito dizano tijesto za pizzu, ako želite.

 

Možda vas zanima... Inspirirajte se: Što ovog ljeta kuhaju domaći food blogeri Špajza

 

 | Author: Ena Kokanović Ena Kokanović


Želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil

 

Možda vas zanima... Grbave polpete - ljetni zalogaji za plažu, ručak ili večeru Kolumne Možda vas zanima... Faširanci s varivom od tikvica - sezonski tanjur za poželjeti! Kolumne


 

 | Author: Ena Kokanović Ena Kokanović

 

Potrebno vam je:

  • 100 g dimljenog lososa, po mogućnosti sa sniženja :)
  • 200 g mascarpone sira
  • 1 rola tijesta za pizzu (500 g)
  • 1 žlica maslaca za premazivanje posude
  • sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Upalite pećnicu na 200 stupnjeva. Posudu za pečenje premažite maslacem.
  2. Tijesto odmotajte iz role i premažite mascarpone sirom, posolite i popaprite po ukusu.
  3. Komadiće dimljenog lososa posložite po tijestu do polovice tijesta (toliko ćete ga taman imati).
  4. Srolajte tijesto u roladu i režite rolice na željenu debljinu.
  5. Narezane rolice posložite u posudu za pečenje i sve zajedno pecite 15-20 minuta, dok tijesto ne dobije lijepu rumenu boju.
  6. Poslužite uz kiselo vrhnje i svježe rajčice.
     

Dobar tek!
Ena s Foodgasma

 

 | Author: Ena Kokanović Ena Kokanović

gastro zvijezda
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.