U zadnje vrijeme puno eksperimentiram s okusima u kuhinji. Tražim sve luđe kombinacije namirnica i okusa da vidim kako ću reagirati na njih. I za sada me samo oduševljavaju!
Još se nije niti jedna kombinacija potkrala koja bi mi smetala i s kojom nisam bio zadovoljan (dođe to valjda s godinama). Ovaj put sam isprobao nešto što zamišljam da bi došlo ravno iz filma Pirati s Kariba.
Sastojci:
- Repovi kozica (17 kom)
- Ananas (130 g)
- Celer list (pola šake)
- Ljuti umak od paprike
- Kokosovo brašno (2 žlice)
- Pšenično brašno (2 žlice)
- Krušne mrvice (4 žlice)
- Bjelanjak (2 kom)
Priprema:
- Krenimo sa salsom. Pripremite 130 grama ananasa, pola šake svježeg lista celera i 1 žličicu ljutog umaka od paprike (Hot Pepper Sauce). Sve stavite u multipraktik i usitnite dok ne postane tekuće i kremasto. Salsu odložite u hladnjak da se poveže dok pripremate kozice. Ako se bojite ljutine slobodno stavite prvo pola žličice ljutog umaka, pa kasnije dodate još ako vam je nedovoljno ljuto.
- Dvije velike žlice kokosa stavite pržiti na suhu tavu par minuta sve dok ne osjetite jak miris kokosa i ne vidite da počinje dobivati smećkastu boju. Kada je gotov pomiješajte ga s 4 velike žlice krušnih mrvica.
- Istucite dva bjelanjka s malo soli i krenite s paniranjem repova kozica.
- Kozice primite za vrh repa i prvo ih sa svih strana obložite brašnom, zatim ih pobrašnjene uronite u bjelanjak, a na kraju u smjesu krušnih mrvica i kokosovog brašna.
- Odložite gotovu kozicu na rešetku i ponovite postupak sve dok ne potrošite sve kozice.
- Pecite ih na 200 stupnjeva u pećnici sve dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
- Ovako pečene kozice bit će hrskave izvana bez da su masne od ulja, a opet sočne iznutra jer repovi neće izgubiti svu svoju tekućinu.
Poslužite ih odmah uz salsu od ananasa i uživajte u slano-ljuto-slatkoj kombinaciji okusa.
Napomena: Ako vam salsa od ananasa nije po guštu poslužite ih slobodno uz neki umak na bazi vrhnja po vlastitoj želji.
Darka možete pratiti i na njegovom blogu Darkova Web Kuharica te na Facebook stranici.
Dobar tek i ARRrrrr!