Kolumne 4704 prikaza 12. rujna 2018.

Mirisan i brz kolač sa sezonskim voćem

Life with cookie
Ljeto je još uvijek tu iako nam ovo vrijeme u zadnjih par dana i ne pokazuje to. Budući da ni sama ne volim nešto pretjerano teške kolače u ljet,o tako i za pripremu istih biram neke jednostavne i brze...

Kraj ljeta i početak jeseni, u kulinarskom smislu (barem po mojem mišljenju) donosi toliko finih stvari da jednostavno šteta je sve to ne iskoristiti. Bez obzira imali svoj vlastiti vrt ili morate posjetiti tržnicu, vjerujte mi ako nađete pravo domaće voće sve se isplati. Ja srećom imam svoje roditelje, ali i vlastiti voćnjak u kojem berem sve “zlato” što nam priroda daje, no i na tržnici kod bakica se zna naći dobrog domaćeg voća.

 

Možda vas zanima... Verzija knedli sa šljivama blogerice Life with cookie Kolumne

 

Ovaj kolač sam napravila, kako sam i već gore napisala, na brzinu. S obzirom na to da se može dodati bilo koje voće, ja sam se igrala pa stavila u dva mala protvana i svaki napravila s različitim. Tako sam dobila kolač s jabukama i kolač s breskvama.

 

 | Author: Life with cookie Life with cookie

 

Bacite oko i na druge recepte blogerice Life with cookie na njenom blogu, Facebook i Instagram profilu.   

 

Sastojci:

  • 3 žumanjaka
  • 6 jušnih žlica šećera
  • 1 žlica vode
  • 6 jušnih žlica oštrog brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 3 bjelanjka
  • 50 g maslaca
  • 1 žlica šećera
  • 2 čajne žlice cimeta
  • 2 srednje voćke

 

Možda vas zanima... Gin je zvijezda ove kremaste mousse torte Kolumne

 

Priprema:

  1. Jaja i šećer pjenasto umutite. Kada se jaja počnu lagano pjeniti dodajte žlicu vode.Sve mutite dok se šećer u potpunosti ne rastopi (odnosno smjesa udvostruči)
  2. Brašno izmiješajte s praškom za pecivo u jednoj posudi, a od bjelanjaka umutite čvrsti snijeg
  3. Postepeno žutanjcima dodajte brašno i bjelanjke te miješajte s kružnim pokretima kako bi snijeg i dalje ostao pufast.
  4. Smjesu prebacite u protvan (cca.20×25 cm)koji ste prethodno prekrili s papirom za pečenje,
  5. Voćke (u ovom slučaju ja sam 2 breskve i 1 jabuku) očistite na polovine i narežite na ploške.
  6. U smjesu zapiknite lagano voćke. Sve posipajte s maslacem koji ste izdrobili s jednom žlicom šećera i cimetom
  7. Stavite u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva cca 25 minuta.

 

 | Author: Life with cookie Life with cookie

 

Uživajte!

 

gastro zvijezda
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.