Pripremio sam juhu, ali moja juha bi mogla skoro biti i glavno jelo zbog zasitnosti koju pruža. Ima tu i tosta sa sirom, u samoj juhi ima i indijskih oraščića koji daju dodatno na kremoznosti. Ma najbolje bi bilo zasukati rukave i pronaći bundevu te se baciti na pripremu ovog jesenskog klasika.
Sastojci:
- 1 veća Hokkaido buča (1 kg)
- 1-2 ljubičasta luka
- 1 češnjak
- 1 đumbir
- sol i i papar
- sjemenke buče
- 1 jabuka (kiselija)
- 3-4 mrkve
- 1 baguette kukuruzni
- 100g sira gouda
- 200ml mlijeka
- vrhnje za kuhanje
- sušeni ružmarin
- 100 g indijskih oraščića
- čili pahuljice
- svježi peršin
- maslinovo ulje
Priprema:
Buču prepolovi te očisti od koštica i nareži na manje komade. Kod pečene Hokkaido buče se bez problema može jesti i kora tako da ju ja ne gulim. Mrkvu oguli i nareži na tri do četiri dijela, kao i ljubičasti luk. Glavicu češnjaka prepolovi te skupa sa svime navedenim stavi u posudu za pečenje. Prelij s maslinovim uljem, posoli, popapri te pospi sa sušenim ružmarinom. Peci u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva, 45 minuta.
Kada se povrće ispeklo, istisni češnjak iz ljuske te prebaci sve povrće u blender, dodaj mlijeko, indijske oraščiće, sitno ribani đumbir (količina po ukusu) te po potrebi vode ukoliko je sve pregusto.
Dok se juha miksa nareži kruh (bagete) te ga obilno pospi s ribanim sirom, malo čili pahuljica i ružmarina. Zapeci ga u pećnici da se sir rastopi.
U tanjur stavi juhu te ju ukrasi s par kriški jabuke, malo tostiranih bučinih sjemenki, sjeckanim indijskim oraščićima, sjeckanim peršinom i tostom. U slast! :) Prilikom pripreme juhe možeš koristiti Kenwood proizvode.