Na točionicima su se stvarale gužve i kolone koje su podsjećale na gužve ispred poslovnica Hrvatske lutrije za vrijeme najveće lotto groznice. Pojedine pivare iznenadio je (ugodno) interes Slavonaca, Baranjaca i njihovih gostiju za pravim, nepatvorenim, izvornim pivom!
Tako je i Krešo Marić iz Petog elementa istočio sve zalihe Imperial india pale alea još prije no što je pao mrak! A on nije jedini koji je tako prošao!!! Ekipa iz Petog elementa adekvatno se pripremila za festival, ali interes je jednostavno premašio sva očekivanja. Degustirati najnoviji uradak iz linije Peti element Daruvarske pivovare bio je naprosto must have ovoga festivala! Oni koji su kasnije došli bili su nažalost uskraćeni za ovu tekuću deliciju! Ali kako se ono kaže!? – Tko prvi njegova djevojka!!!
Bilo je prisutno dvadesetak pivara iz cijele Hrvatske, te i poneki iz susjednih zemalja poput Austrije i Srbije. Posjetitelji su mogli kušati pedesetak različitih pivskih stilova. Doduše, kao što je rečeno s protekom vremena ponuda se smanjivala, ali je do samog kraja festivala ostalo tridesetak stilova piva on tap!
Sve pohvale organizatorima – Kušaonici piva Gajba, gradu Osijeku i turističkoj zajednici grada Osijeka. Ovo je drugo izdanje Osijek craft beer festivala i vidljiv je veliki pomak naprijed u organizacijskom smislu (iako je i prvo izdanje festivala koje je održano sredinom listopada prošle godine bilo odlično).
Uvedeni su neki noviteti poput festivalske čaše, raznolikije ponude klope i edukativnih radionica. Od gastro ponude kušali smo baranjski festivalski gulaš made by majstor kotlića Denis Fiš Šoštarić, roštilj kobasice i pivski burger.
Homebrew radionica Panonskog pivarskog sindikata uspješno je održana u dvorištu Gajbe čime je ovaj festival osim zabavne poprimio i edukativnu dimenziju!