Jedan dan sam razmišljala da to napravim i odlučila malo detaljnije pročitati recept. I naravno, proces pripreme je poduži, tijesto treba odstajati, a na mom su satu već 22 h. Ako uzmemo u obzir da imam dvoje klinaca i odnedavno psa, full time job i sve ostale roditeljske obaveze, svaki dan bi trebala već oko 21 pasti u krevet, a ne u 22 odlučiti da idem nešto raditi. No strast je strast, pa tako ni taj put nisam odustala.
Odlučila sam napraviti moju verziju. I mene je oduševilo. Možemo to i zvati lisnato s vanilin-burbon kremom, ali ja sam namjerno nazvala ovako jer je ideja došla od tog recepta. Planiram isprobati i originalnu verziju pa ću uskoro s vama podijeliti i taj recept.
Druge recepte blogerice Life with cookie potražite na njenom blogu i Instagram profilu!
Sastojci:
- 1 lisnato tijesto (sobne temperature)
- Puding od vanilije
- Burbon šećer
- 1 čajna žličica vanilin ekstrakta
- 6 jušnih žlica šećera
- 50 g maslaca
- 400 ml mlijeka
Priprema:
- Lisnato tijesto podijelite na 12 jednakih dijelova (svaku polovicu na 6 )
- Lisnato stavite u kalup za muffine (svaki dio u svoju “košaricu) i s prstima razvucite tako da napravite košarice (vidi sliku).
- U svaku košaricu stavite nešto na dno kako se lisnato ne bi jako diglo (keramičke loptice ili grah).
- Pecite na 180 stupnjeva cca 12-15 minuta (dok se lisnato lijepo ne ispeče i razlista)
- Za to vrijeme pripremite puding prema uputama – šećer,burbon šećer, puding razmutite u posudici, ostatak mlijeka zakuhajte te dodajte vanilin mješavinu i kuhajte dok ne dobijete puding. Pazite da smanjite količinu mlijeka.
- Dobiven puding prekrijte s prozirnom folijom i ohladite. U hladan puding umiješajte maslac sobne temperature dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Ako vam se ne igra sa šećerom na vrhu uvijek možete ukrasiti sa šećerom no onda već imate sasvim drugačiji kolač.
Slaganje: Košarice izvadite iz kalupa i ako je potrebno u sredini utisnite malo tijesto da dobijete košarice. Punite košarice s kremom. Na vrh dodajte malo šećera i zapecite u pećnici s uključenim ventilatorom. Ja imam brener pa s njim karameliziram šećer.
Poslužite ohlađeno!