Ovako pečeno pile je odličan izvor proteina, a pečeno povrće odličan izvor ugljikohidrata. Razlika od tradicionalnog načina pripreme ćete jednostavno primijetiti. Ničemu ne dodajemo masnoću, niti se peče u masnoći.
Povrće i krumpiri su na papiru za pečenje, a ne u ekstra masti. I iako masti nisu loše za naše tijelo i vrlo su bitne u prehrani, često se u tradicionalnoj kuhinji pretjerano zastupljene. Isprobajte ovaj recept i vidjet ćete kako je najjednostavnija kuhinja u biti i najbolja.
Ovo je količina za 4 osobe. Ako jedemo samo nas dvoje tada odmah riješimo batake i krilca, a bijelo meso nam ostane za gablec za idući dan.
Za 4 osobe potrebno:
- 1 pile
- 0,5 kg krumpira
- 0,5 kg batata
- 3-4 manje cikle
- 3-4 mrkve
- 1 limun
Začini: sol, chilly, korijander u zrnu, maslinovo ulje, aceto. Korijander smrvite.
Vrlo bitno! Iako začini nisu uobičajeni kod nas, potrudite se i nabavite ih. Isprobajte! Začini su ti koji čine razliku! Također, pečeno povrće, cikla, mrkva, … ovako pečena kombinacija je jako ukusna i zdrava.
MARINIRANJE
Pile pripremite za pečenje: namažite pile s malo maslinovog ulja, tek toliko da površina bude sjajna i da se lakše mariniraju začini, prvo sol pa onda chilly i usitnjeni korijander, kako na površinu pileta, tako i unutrašnjost pileta. Limunu ogulite koru (osim ako imate domaći neprskani limun), razrežite na četiri dijela ga i stavite u pile. Ovako pripremljeno pile neka stoji 2 sata na sobnoj temperaturi.
PEČENJE
Pecite pile na 170 stupnjeva, nakon sat vremena ocijedite tekućinu i masnoću pa vratite pile u pećnicu na još sat vremena i pojačajte na 200 stupnjeva da porumeni i dobije hrskavu koricu.
Povrće; krumpir, batat, ciklu i mrkvu očistite i narežite na komade. Cikla i mrkva neka budu malo tanje narezane jer su tvrđe kako bi do kraja pečenja sve bilo jednako mekano.
Rasporedite povrće na pleh s papirom za pečenje, stavite malo maslinovog ulja, malo aceta, ulja, soli, iscijedite malo limuna, dodajte korijander i chilly.
Rukama sve izmiješajte pa opet rasporedite po plehu i stavite u pećnicu kada ste vratili pile i pojačali pećnicu.
Pecite dok povrće nije mekano.
Ako vam se sviđa kako kuhamo, ako želite zaviriti kako treniramo, kliknite nas na FITNESS KLINIKA facebook stranici ili upišite svoj e-mail na www.fitness-klinika.com i čitajte nas direktno u svom inboxu. Za vas pišu Sanja, trener osobnog razvoja i Dražen, instruktor fitnesa