Piletina nisu samo pileća prsa na koja se često i jedino fokusiramo. Piletina su i hrskava, ljepljiva krilca, sočni batci, ali i iznutrice od kojih se pripremaju fantastične delicije. Isprobajte ih sve, a kod pripreme mogu vam pomoći naši jednostavni savjeti koji će pileće meso učiniti još boljim.
Piletina traži začine, no i pretjerivanje može dovesti do neželjenih rezultata. Kvalitetnoj domaćoj piletini dovoljni će biti samo sol i papar te malo crvene paprike dok je ostale začine dovoljno dodati u umjernim količinama zbog nježnosti samog mesa.
Također, kada piletinu začinite izvana, isto ponovite s unutrašnjim dijelovima. Pripremate li pile u komadu, svakako ga natrljajte soli i paprom iznutra, a dodati možete i koju grančicu začinskog bilja, ovisno o načinu pripreme.
Piletina ne traži dugo mariniranje, dovoljno će joj biti tek nekoliko sati, no želite li bogatiji i puniji okus, ona je od velike važnosti. Pripremite marinadu od provansalskih začina ili pak ubacite piletinu u kakvu mješavinu sa soja umakom, pustite da stoji nekoliko sati, a zatim je spremna za termičku obradu.
Kod pripreme čitavog pileta, uz okus, daleko najvažnija komponenta bit će i hrskava korica. Pecite ga sve dok ne poprimi zlatnu koricu koju ste najprije premazali uljem ili nekom drugom masnoćom. Kad korica zahrska, budite sigurni da je pile spremno za slasno uživanje.
Želimo vam dobar tek!