Špajza 26. travnja 2017.

Najčešće pogreške kod pripreme piletine

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Vodite se jednostavnim savjetima kako bi piletina bila meka, sočna i aromatična baš kod svake pripreme...

Piletina nisu samo pileća prsa na koja se često i jedino fokusiramo. Piletina su i hrskava, ljepljiva krilca, sočni batci, ali i iznutrice od kojih se pripremaju fantastične delicije. Isprobajte ih sve, a kod pripreme mogu vam pomoći naši jednostavni savjeti koji će pileće meso učiniti još boljim.

Možda vas zanima... Novo ruho klasika: Sasvim drugačija pohana piletina Recepti

Piletina traži začine, no i pretjerivanje može dovesti do neželjenih rezultata. Kvalitetnoj domaćoj piletini dovoljni će biti samo sol i papar te malo crvene paprike dok je ostale začine dovoljno dodati u umjernim količinama zbog nježnosti samog mesa.
 

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock


Također, kada piletinu začinite izvana, isto ponovite s unutrašnjim dijelovima. Pripremate li pile u komadu, svakako ga natrljajte soli i paprom iznutra, a dodati možete i koju grančicu začinskog bilja, ovisno o načinu pripreme.

Piletina ne traži dugo mariniranje, dovoljno će joj biti tek nekoliko sati, no želite li bogatiji i puniji okus, ona je od velike važnosti. Pripremite marinadu od provansalskih začina ili pak ubacite piletinu u kakvu mješavinu sa soja umakom, pustite da stoji nekoliko sati, a zatim je spremna za termičku obradu.

Hrskava piletina s roštilja Možda vas zanima... Savršenstvo: Hrskava piletina s roštilja Recepti

Kod pripreme čitavog pileta, uz okus, daleko najvažnija komponenta bit će i hrskava korica. Pecite ga sve dok ne poprimi zlatnu koricu koju ste najprije premazali uljem ili nekom drugom masnoćom. Kad korica zahrska, budite sigurni da je pile spremno za slasno uživanje.
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Možda vas zanima... Najsočnija piletina s graškom u kremastom umaku Recepti

Želimo vam dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.