Ako je vaš odgovor da, onda svakako pogledajte recept za ovaj uskršnji kuglof! Ispod simpatične dekoracije od čokolade i pisanica krije se ukusna kombinacija griza i malina.
Sama priprema kuglofa i dekoracije nije zahtjevna, a vjerujem da će oduševiti vaše ukućane! Osobito one najmlađe!
Još prigodnih recepata za vaš slatki, uskršnji meni potražite u tiskanom izdanju kuharice Slatkog svijeta pod nazivom „Najslađi Uskrs“! Kuharicu možete kupiti na kioscima ili naručiti online. Cijena kuharice je 29,00 kn.
Jannettine recepte potražite na blogu i Facebook stranici Slatki svijet torti i kolača.
Smjesa za kuglof:
- 2 jaja
- 200 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 200 ml ulja
- 200 ml mlijeka
- naribana korica ½ limuna
- 300 g griza
- 80 g glatkog brašna
- ½ praška za pecivo
- 250 g zamrznutih malina
- Čokoladna glazura
- 100 g mliječne čokolade
- 100 g bijele čokolade
Postupak pripreme:
- Bjelanjcima dodajte malo soli i izmiksajte ih u čvrsti snijeg.
- Žutanjke izmiksajte sa šećerom i malo ulja pa dodajte ostatak ulja i mlijeko.
- Dodajte naribanu limunovu koricu, griz, brašno i prašak za pecivo.
- Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Maline pomiješajte s 1/2 žlice brašna pa i njih umiješajte u smjesu.
- Smjesu izlijte u kalup za kuglof kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili.
- Kuglof pecite 35-40 minuta na temperaturi od 180 °C.
- Čačkalicom provjerite je li pečen.
- Kuglof ohladite, a zatim ga ukrasite čokoladnom glazurom.
- Mliječnu čokoladu otopite na pari pa prelijte njome kuglof tako da čokolada lijepo curi s njega.
- Spremite kuglof u hladnjak da se čokolada stisne, a vi za to vrijeme na pari otopite bijelu čokoladu.
- Otopljenu bijelu čokoladu na isti način prelijte preko kuglofa.
- Kuglof ukrasite čokoladnim pisanicama.i spremite ga ponovo na kratko u hladnjak da se čokolada stisne.
Dobar tek!