Kolumne 24. ožujka 2018.

Plan za praznike: Uskrsni kuglof s malinama i grizom

foto: Jannette Razum
gastro postao gastro.24sata.hr
Imam za vas jedno slatko pitanje. Razmišljate li već o uskrsnim kolačima?

Ako je vaš odgovor da, onda svakako pogledajte recept za ovaj uskršnji kuglof! Ispod simpatične dekoracije od čokolade i pisanica krije se ukusna kombinacija griza i malina.

 

 | Author: Jannette Razum foto: Jannette Razum

 

Sama priprema kuglofa i dekoracije nije zahtjevna, a vjerujem da će oduševiti vaše ukućane! Osobito one najmlađe!

 

Možda vas zanima... Fino i brzo: Mokri kolač od čokolade i kave Kolumne

 

Još prigodnih recepata za vaš slatki, uskršnji meni potražite u tiskanom izdanju kuharice Slatkog svijeta pod nazivom „Najslađi Uskrs“! Kuharicu možete kupiti na kioscima ili naručiti online. Cijena kuharice je 29,00 kn.

Jannettine recepte potražite na blogu i Facebook stranici Slatki svijet torti i kolača.

 

Možda vas zanima... Sočan kolač od naranče - za lijena popodneva Kolumne

 

 | Author: Jannette Razum foto: Jannette Razum

 

Smjesa za kuglof:

  • 2 jaja
  • 200 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 200 ml ulja
  • 200 ml mlijeka
  • naribana korica ½ limuna
  • 300 g griza
  • 80 g glatkog brašna
  • ½ praška za pecivo
  • 250 g zamrznutih malina
  • Čokoladna glazura
  • 100 g mliječne čokolade
  • 100 g bijele čokolade

Postupak pripreme:

  1. Bjelanjcima dodajte malo soli i izmiksajte ih u čvrsti snijeg.
  2. Žutanjke izmiksajte sa šećerom i malo ulja pa dodajte ostatak ulja i mlijeko.
  3. Dodajte naribanu limunovu koricu, griz, brašno i prašak za pecivo.
  4. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  5. Maline pomiješajte s 1/2 žlice brašna pa i njih umiješajte u smjesu.
  6. Smjesu izlijte u kalup za kuglof kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili.
  7. Kuglof pecite 35-40 minuta na temperaturi od 180 °C.
  8. Čačkalicom provjerite je li pečen.
  9. Kuglof ohladite, a zatim ga ukrasite čokoladnom glazurom.
  10. Mliječnu čokoladu otopite na pari pa prelijte njome kuglof tako da čokolada lijepo curi s njega.
  11. Spremite kuglof u hladnjak da se čokolada stisne, a vi za to vrijeme na pari otopite bijelu čokoladu.
  12. Otopljenu bijelu čokoladu na isti način prelijte preko kuglofa.
  13. Kuglof ukrasite čokoladnim pisanicama.i spremite ga ponovo na kratko u hladnjak da se čokolada stisne.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.