Uvjerite se i samo što nam je to finoga smremila naša blogerica Nataša Pralica!
SASTOJCI ZA GRIZ:
1 l mlijeka
200 gr griza
140 gr šećera
3 žlice kakaoa
140 gr čokolade
KREMA:
2 pudinga od vanilije
2 vanilin šećera
500 ml mlijeka
110 gr šećera
400 ml vrhnja za šlag
500 gr svježih jagoda
OSTALO:
šlag po želji
PRIPREMA:
1. Mlijeko stavite kuhati.
2. Pomiješajte griz, šećer i kakao.
3. Kada mlijeko zavri ubacite pripremljeni griz i kuhajte na srednjoj vatri.
4. Sklonite s vatre, dodajte iskidanu čokoladu i miješajte dok se ne istopi.
5. Tepsiju promjera 21 X 36 cm pokvasite s vodom i nemojte brisati.
6. Odmah dodajte vrući griz i rasporedite ga po cijeloj tepsiji, tako neka se ohladi.
7. Dio mlijeka za kremu savite kuhati.
8. Ostatak mlijeka pomiješajte s pudingom, vanilin šećerom, i šećerom.
9. Kada mlijeko ukuha dodajte pripremljeni puding i nastavite kuhati.
10. Sklonite s vatre, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
11. Posebno izradite vrhnje za šlag.
12. Ohlađeni puding malo izradite mikserom, a onda dodajte šlag, te sjedinite.
13. Oprane i izrezane jagode lagano umiješajte u kremu.
14. Sve zajedno rasporedite preko griza.
15. Gore možete dodati šlaga po želji.
Natašu možete pratiti i na blogu Kolaci.biz te na Facebook stranici.