Kolumne 24. travnja 2017.

Povratak u djetinjstvo: Griz kocke s jagodama

foto: Nataša Pralica
gastro postao gastro.24sata.hr
Spojimo li najdraže jelo nas klinaca koji su odrastali sedamdesetih godina prošloga stoljeća s omiljenim voćem kojeg je u izobilju bilo tek nešto kaznije, imamo sjajnu kombinaciju za neodoljiv kolač!

Uvjerite se i samo što nam je to finoga smremila naša blogerica Nataša Pralica!

SASTOJCI ZA GRIZ:
1 l mlijeka
200 gr griza
140 gr šećera
3 žlice kakaoa
140 gr čokolade

Jagode u vanilija kremi Možda vas zanima... Jagode u vanilija kremi Recepti



KREMA:
2 pudinga od vanilije
2 vanilin šećera
500 ml mlijeka
110 gr šećera
400 ml vrhnja za šlag
500 gr svježih jagoda

OSTALO:
šlag po želji

kolač od jabuka i griza Možda vas zanima... Kolač od jabuka i griza - najfinija i najbrža slastica Recepti



 | Author: Nataša Pralica foto: Nataša Pralica



PRIPREMA:
1. Mlijeko stavite kuhati.
2. Pomiješajte griz, šećer i kakao.
3. Kada mlijeko zavri ubacite pripremljeni griz i kuhajte na srednjoj vatri.
4. Sklonite s vatre, dodajte iskidanu čokoladu i miješajte dok se ne istopi.
5. Tepsiju promjera 21 X 36 cm pokvasite s vodom i nemojte brisati.
6. Odmah dodajte vrući griz i rasporedite ga po cijeloj tepsiji, tako neka se ohladi.
7. Dio mlijeka za kremu savite kuhati.
8. Ostatak mlijeka pomiješajte s pudingom, vanilin šećerom, i šećerom.
9. Kada mlijeko ukuha dodajte pripremljeni puding i nastavite kuhati.



Kolač od griza s limunom i jogurtom Možda vas zanima... Obožavate griz? Kolač s limunom i jogurtom je stvoren za vas! Recepti



10. Sklonite s vatre, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
11. Posebno izradite vrhnje za šlag.
12. Ohlađeni puding malo izradite mikserom, a onda dodajte šlag, te sjedinite.
13. Oprane i izrezane jagode lagano umiješajte u kremu.
14. Sve zajedno rasporedite preko griza.
15. Gore možete dodati šlaga po želji.

 

Natašu možete pratiti i na blogu Kolaci.biz te na Facebook stranici.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.