Već osam godina za redom 5. veljače rezerviran je za slastice koje sadrže Nutellu. Za mnoge Nutella nije jednostavni namaz od lješnjaka već način života, a dvije glavne akterice i pokretačice ovog dana su upravo dvije blogerice, Sara Rosso i Michelle Fabio, koje svoj život ne mogu zamisliti bez Nutelle.Na stranici www.nutelladay.com možete pronaći na stotine recepata s Nutellom, možete vidjeti 50 načina kako jesti Nutellu, 10 znakova kako ćete znati da ste o njoj ovisni ili pak 10 razloga zašto je Nutella bolja od dečka. Ukoliko imate zanimljivo iskustvo kako i kada ste prvi puta probali Nutellu, tamo ga možete podijeliti ili pročitati priče ostalih.
Kako je Nutella kod nas popularna vjerujem da i među vama ima onih koji obožavaju ovaj čokoladni namaz i da biste se i sami htjeli priključiti slavlju. Sudjelovati možete tako da ćete danas uz sliku kako npr. jedete Nutellu ili pozirate s teglicom, u svojim omiljenim aplikacijama poput twittera, instagrama ili pinteresta dodati hashtag #nutelladay.
Ja nisam jedna od onih kojoj je žao staviti Nutellu u kolač, tako da sam se među više od 700 recepata sa stranice odlučila za ovaj Cheesecake, a vama preporučujem da pronađete svog favorita ili da jednostavno uzmete žlicu i navalite na teglicu, jer upravo to sada radi veći dio svijeta.
Cheesecake s Nutellom
Sastojci:
1.5-2 banane
70 g zobenih pahuljica
300 g krem sira (može i kremasti svježi sir)
80 g smeđeg šećera
1 veliko jaje (ili 2 mala)
3 žlice Nutelle (može manje ili više, po želji)
Priprema:
1. Upalite pećnicu na 160C i ostavite da se grije.
2. Kalup obložite papirom za pečenje.
3. U jednoj posudici zdrobite bananu vilicom i dodajte joj zobene pahuljice. Sve dobro promiješajte. Na dno kalupa izlijte smjesu i poravnajte.
4. Mikserom izmiksajte sir do kremaste strukture. Dodajte mu šećer i ponovno miksajte do kremaste strukture. Dodajte jaje i još malo miksajte dok se sve ne spoji. Izlijte u kalup na smjesu zobenih pahuljica i banana.
5. Nutellu malo otopite na laganoj vatri, zatim ju isipajte u kalup na smjesu od sira. Nožem prođite kroz smjesu i napravite šare.
6. Stavite peći oko 20-25 minuta.
7. Prohladite kolač malo na sobnoj temperaturi, zatim ga prebacite u frižider da se hladi barem 2 sata prije konzumiranja.
Ukoliko niste ljubitelj zobenih pahuljica, podlogu možete napraviti i od 130 g petit beurre keksi, 80 g maslaca i 2 žlice šećera.
Felice giorno della Nutella!
Sanju možete pratiti i na njezinom blogu Domaćica, kao i na Facebook stranici.