Torta s pudingom, mileramom i šumskim voćem te finom podlogom od keksa priprema se poprilično jednostavno. Osim kao tortu, možete ju pripremiti kao i kolač u kalupu dimenzija cca 25x35 cm.
Što god odlučite, sigurna sam da ćete vi i vaši ukućani uživati u svakom zalogaju!
Želite li uživati u još divnih recepata naše Jannette, posjetite blog Slatki svijet i istoimene Facebook i Instagram profile.
Podloga od keksa:
- 350 g čajnog keksa (npr. Petit beurre)
- 150 maslaca
- 50 g mliječne čokolade
- prstohvat soli
- 1 vanilin šećer
- 1 žlica šećera u prahu
- 10 žlica mlijeka
Puding krema sa šumskim voćem:
- 800 ml mlijeka
- 4 praška za puding s okusom vanilije
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 450 g zamrznutog šumskog voća
- 200 g Milerama
- Bijela krema
- 300 ml slatkog vrhnja
- 200 g Milerama
- 1 vanilin šećer
- 1 žlice šećera u prahu
Postupak pripreme:
- Kekse sameljite, a maslac i čokoladu otopite na laganoj vatri.
- Keksima dodajte otopljenu smjesu i sve ostale sastojke pa dobro izmiješajte.
- Smjesu od keksa utisnite na dno kalupa za torte (26-28 cm) kojeg ste prethodno obložili masnim papirom.
- Šumsko voće odledite, dobro ocijedite pa izmiksajte u blenderu tako da dobijete pire.
- Prašak za puding razmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka zajedno sa šećerom zagrijte do vrenja. Dodajte razmućeni puding i kuhajte ga na laganoj vatri dok se ne zgusne.
- Vrući puding pomiješajte s mileramom, a zatim umiješajte i pire od šumskog voća.
- Istresite kremu na pripremljenu podlogu od keksa pa ostavite tortu neka se ohladi na sobnoj temperaturi.
- Za pripremu bijele kreme slatko vrhnje lagano izmiksajte pa pomiješajte s mileramom i šećerima. Vrh torte premažite bijelom kremom pa spremite tortu u hladnjak na 5 sati.
- Prije posluživanja tortu dodatno ukrasite po želji.
Dobar tek!