Kolumne 22651 prikaza 27. kolovoza 2017.

Puding torta sa šumskim voćem koja se ne peče

Jannette Razum
Iako se ljetno opasno približava svom kraju, visoke temperature nas i dalje prate pa nam se pećnica baš i ne pali. Zato donosimo još jedan odličan recept bez pečenja!

Torta s pudingom, mileramom i šumskim voćem te finom podlogom od keksa priprema se poprilično jednostavno. Osim kao tortu, možete ju pripremiti kao i kolač u kalupu dimenzija cca 25x35 cm.

Što god odlučite, sigurna sam da ćete vi i vaši ukućani uživati u svakom zalogaju! 

Želite li uživati u još divnih recepata naše Jannette, posjetite blog Slatki svijet i istoimene Facebook i Instagram profile. 
 

Možda vas zanima... Čudesan crumble s borovnicama i sladoledom Kolumne Možda vas zanima... Savršeno osvježenje: Mojito Cheesecake Kolumne Možda vas zanima... Parfe torta s malinama i bijelom čokoladom Kolumne

 

 | Author: Jannette Razum Jannette Razum

 

Podloga od keksa:

  • 350 g čajnog keksa (npr. Petit beurre)
  • 150 maslaca
  • 50 g mliječne čokolade
  • prstohvat soli
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 10 žlica mlijeka

Puding krema sa šumskim voćem:

  • 800 ml mlijeka
  • 4 praška za puding s okusom vanilije
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 450 g zamrznutog šumskog voća
  • 200 g Milerama
  • Bijela krema 
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 200 g Milerama
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žlice šećera u prahu

Postupak pripreme:

  1. Kekse sameljite, a maslac i čokoladu otopite na laganoj vatri. 
  2. Keksima dodajte otopljenu smjesu i sve ostale sastojke pa dobro izmiješajte.
  3. Smjesu od keksa utisnite na dno kalupa za torte (26-28 cm) kojeg ste prethodno obložili masnim papirom. 
  4. Šumsko voće odledite, dobro ocijedite pa izmiksajte u blenderu tako da dobijete pire. 
  5. Prašak za puding razmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka zajedno sa šećerom zagrijte do vrenja. Dodajte razmućeni puding i kuhajte ga na laganoj vatri dok se ne zgusne. 
  6. Vrući puding pomiješajte s mileramom, a zatim umiješajte i pire od šumskog voća. 
  7. Istresite kremu na pripremljenu podlogu od keksa pa ostavite tortu neka se ohladi na sobnoj temperaturi. 
  8. Za pripremu bijele kreme slatko vrhnje lagano izmiksajte pa pomiješajte s mileramom i šećerima. Vrh torte premažite bijelom kremom pa spremite tortu u hladnjak na 5 sati. 
  9. Prije posluživanja tortu dodatno ukrasite po želji. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.